ΠΑΡΑ-THEMA

Οι γιατροί δεν είναι δολοφόνοι

Οι γιατροί δεν είναι δολοφόνοι

Ναι μεν, αλλά…

Του Χαράλαμπου Ζάκου

Μεγάλη η συζήτηση για το κατά πόσον οι δύο ιατροί έπρεπε να συλληφθούν, κι άλλη τόση για το αν έπρεπε τελικά να αποφευχθεί η χρήση χειροπέδων κατά την προσαγωγή τους.

Ενώ η Κύπρος κυλιέται στις απόψεις του κάθε πολίτη κάπου χάσαμε το θέμα. Μια μάνα έθαψε το παιδί της και οι γιατροί προχώρησαν σε απεργία.

Όχι μόνο για την κακή κατάσταση και την υποστελέχωση των κρατικών νοσηλευτηρίων όπως αφέθηκε να εννοηθεί στην αρχή, αλλά ίσως και περισσότερο για να δείξουν έμπρακτα τη στήριξη στους δύο συναδέλφους τους που συνελήφθησαν, προτάσσοντας παράλληλα την αντίθεση τους στην ποινικοποίηση του ιατρικού επαγγέλματος.

Οι γιατροί δεν είναι δολοφόνοι. Σε αυτό δεν χωράει αμφιβολία. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν ευθύνες, ότι είναι αλάνθαστοι και ότι θα πρέπει να απαγορευθεί η δίωξη τους σε περίπτωση που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Επικίνδυνο επάγγελμα η ιατρική. Σώζουν κόσμο. Με τις γνώσεις, την εμπειρία και την εργατικότητα τους. Παράλληλα όμως, όπως και σε κάθε επάγγελμα, υπάρχουν και αυτοί που δεν μπορούν.

Κανείς δεν είναι Θεός. Κανείς δεν μπορεί να γιατρέψει του πάντες. Αλλά όταν κάτι είναι στο χέρι σου. Τα όνειρα ή οι εφιάλτες ενός παιδιού, το χαμόγελο ή το δάκρυ μιας μάνας και η χαρά ή δυστυχία μιας οικογένειας τότε πως μπορείς απλά να τα προσπεράσεις;

Η αντίδραση της κοινωνίας δεν είναι επειδή ξαφνικά πήραν όλοι πτυχίο ιατρικής και έγιναν ειδικοί. Είναι επειδή περιμένουν από αυτούς που έχουν τα πτυχία, που τους εμπιστεύονται την υγεία των παιδιών τους να μπορούν να ανταπεξέλθουν και να προσφέρουν τα πάντα ώστε να αποφευχθούν τα δράματα.

Οι γιατροί δεν είναι δολοφόνοι και σίγουρα κανείς δεν μπορεί να τους αντιμετωπίζει ως έτσι, μα ταυτόχρονα έχουν και ευθύνη για σωστή και έγκαιρη διάγνωση.

Κάθε τραγωδία μας μαθαίνει κάτι.

Μέσα από το θάνατο του 10χρονου ας ανοίξουμε τα μάτια μας κι ας ελπίσουμε καμιά μάνα να μην χρειαστεί ξανά να θάψει το παιδί της…

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top