ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΖΕΡΣΑΪ: «Θεμιτή η επιμονή των Τ/κ σε σύστημα εγγυήσεων»

ΟΖΕΡΣΑΪ: «Θεμιτή η επιμονή των Τ/κ σε σύστημα εγγυήσεων»

Καταλαβαίνουμε και συναισθανόμαστε πολύ καλά τα όσα ζει ο παλαιστινιακός λαός, ως ένας "λαός" που έχει ζήσει παρόμοιες πικρές εμπειρίες, δήλωσε ο Κουντρέτ Οζερσάι, λέγοντας ότι τον 21ο αιώνα τα όσα βιώνουν οι Παλαιστίνιοι, μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου, δείχνουν ότι το ΣΑ του ΟΗΕ εθελοτυφλεί σε τέτοιου είδους γεγονότα, και πως οι διεθνείς οργανώσεις με ευθύνη την επιτήρηση της τάξης ασφάλειας, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτές τις τραγωδίες.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο «υπουργός εξωτερικών» και «αναπληρωτής πρωθυπουργός» μιλούσε το πρωί στην προπαρασκευαστική σύνοδο των ΥΠΕΞ του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης, η έκτακτη σύνοδος του οποίου με αφορμή τα συμβάντα στα παλαιστινιακά εδάφη, πραγματοποιείται απόψε στην Κωνσταντινούπολη.
 
Για να μειωθεί η ένταση που υπάρχει στην περιοχή θα πρέπει να τερματιστεί η καταδυνάστευση των Παλαιστινίων, πρόσθεσε ο κ. Οζερσάι εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η έκτακτη σύνοδος του ΟΙΔ θα πάρει αποφάσεις και θα κάνει απτά βήματα, πράγμα που πρέπει να κάνει ολόκληρη η διεθνής κοινότητα, και κυρίως τα ΗΕ.
 
Κατά τον Οζερσάι, αυτά τα γεγονότα επιβεβαίωσαν, για ακόμη μια φορά, πόσο θεμιτή είναι η επιμονή των Τ/κ στην προϋπόθεση ενός συστήματος ενεργών εγγυήσεων, που κατοχυρώνει την ασφάλειά τους.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top