ΟΖΕΡΣΑΪ: «Θεμιτή η επιμονή των Τ/κ σε σύστημα εγγυήσεων»

ΟΖΕΡΣΑΪ: «Θεμιτή η επιμονή των Τ/κ σε σύστημα εγγυήσεων»

Καταλαβαίνουμε και συναισθανόμαστε πολύ καλά τα όσα ζει ο παλαιστινιακός λαός, ως ένας "λαός" που έχει ζήσει παρόμοιες πικρές εμπειρίες, δήλωσε ο Κουντρέτ Οζερσάι, λέγοντας ότι τον 21ο αιώνα τα όσα βιώνουν οι Παλαιστίνιοι, μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου, δείχνουν ότι το ΣΑ του ΟΗΕ εθελοτυφλεί σε τέτοιου είδους γεγονότα, και πως οι διεθνείς οργανώσεις με ευθύνη την επιτήρηση της τάξης ασφάλειας, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτές τις τραγωδίες.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο «υπουργός εξωτερικών» και «αναπληρωτής πρωθυπουργός» μιλούσε το πρωί στην προπαρασκευαστική σύνοδο των ΥΠΕΞ του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης, η έκτακτη σύνοδος του οποίου με αφορμή τα συμβάντα στα παλαιστινιακά εδάφη, πραγματοποιείται απόψε στην Κωνσταντινούπολη.
 
Για να μειωθεί η ένταση που υπάρχει στην περιοχή θα πρέπει να τερματιστεί η καταδυνάστευση των Παλαιστινίων, πρόσθεσε ο κ. Οζερσάι εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η έκτακτη σύνοδος του ΟΙΔ θα πάρει αποφάσεις και θα κάνει απτά βήματα, πράγμα που πρέπει να κάνει ολόκληρη η διεθνής κοινότητα, και κυρίως τα ΗΕ.
 
Κατά τον Οζερσάι, αυτά τα γεγονότα επιβεβαίωσαν, για ακόμη μια φορά, πόσο θεμιτή είναι η επιμονή των Τ/κ στην προϋπόθεση ενός συστήματος ενεργών εγγυήσεων, που κατοχυρώνει την ασφάλειά τους.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Live: Απαντά στον Τραμπ η Τεχεράνη – «Aναζητούμε νέους αμερικανικούς στόχους να χτυπήσουμε» - Σε επιφυλακή παραμένει η Κύπρος

Live: Απαντά στον Τραμπ η Τεχεράνη – «Aναζητούμε νέους αμερικανικούς στόχους να χτυπήσουμε» - Σε επιφυλακή παραμένει η Κύπρος

Η Μέση Ανατολή έχει πάρει φωτιά και η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ να εξαπολύουν συνεχείς επιθέσεις σε Ιράν και Λίβανο, την ώρα που η Τεχεράνη και η Χεζμπολάχ χτυπούν στο Τελ Αβίβ και στις χώρες του Κόλπου.  Παράλληλα σε επιφυλακή παραμένει η Κύπρος, με τις βρετανικές βάσεις να έχουν τεθεί σε καθεστώς αυξημένης ετοιμότητας, ενώ την ίδια ώρα αφίχθηκαν και ελικόπτερα τύπου Wildcat. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις πιο κάτω:

BEST OF TOTHEMAONLINE