LIFESTYLE

EBU: ‘Η Eurovision 2019 δεν θα γίνει στην Ιερουσαλήμ εάν…’ – Επικοινωνούν με Κύπρο

EBU: ‘Η Eurovision 2019 δεν θα γίνει στην Ιερουσαλήμ εάν…’ – Επικοινωνούν με Κύπρο

Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) μετά τις πολλές αντιδράσεις που προκύπτουν με την διοργάνωση της Eurovision 2019 στην Ιερουσαλήμ, προειδοποίησε το Ισραήλ για την πιθανότητα να μην φιλοξενήσει τον διαγωνισμό.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει Ισπανική ιστοσελίδα που επικαλείται ισραηλινά μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι διοργανωτές της Eurovision είχαν πρόσφατα συνάντηση με το Ισραήλ για τις προετοιμασίες του διαγωνισμού, ωστόσο η EBU κατέστησε σαφές ότι, «Η Eurovision 2019 δεν θα γίνει στην Ιερουσαλήμ εάν οι χώρες αρνούνται να συμμετάσχουν».

Πολλές χώρες, όπως Ιρλανδία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ισλανδία, ήρθαν σε επαφή με την EBU για να δείξουν την οργή τους για τις συγκρούσεις του Ισραήλ με την Παλαιστίνη και εξασκούν πολιτικές πιέσεις για να μην πραγματοποιηθεί στο έδαφος της νικήτριας χώρας ο διαγωνισμός, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.

Εναλλακτικές λύσεις   

«Η ίδια η EBU εξετάζει κάποιες εναλλακτικές λύσεις και ενδέχεται να επικοινωνήσει με Κύπρο και Αυστρία, ως πιθανές χώρες για να φιλοξενήσουν τον διαγωνισμό το 2019», καταλήγει το δημοσίευμα.

Θυμίζουμε ότι η Κύπρος με την Ελένη Φουρέιρα και το ‘Fuego’ κατέκτησαν την δεύτερη θέση στον διαγωνισμό τραγουδιού στην Πορτογαλία το 2018.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

Επίθεση στο Ιράν με πυραύλους σε τουλάχιστον μια στρατιωτική εγκατάσταση πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα της Παρασκευής σύμφωνα με τo ABC και το CNN.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top