ΔΙΕΘΝΗ

ΤΟΥΡΚΙΑ: Επαναφορά κοινοβουλευτισμού συμφώνησε η αντιπολίτευση

ΤΟΥΡΚΙΑ: Επαναφορά κοινοβουλευτισμού συμφώνησε η αντιπολίτευση

Το κοινοβουλευτικό σύστημα θα επανέλθει μετά τις εκλογές της 24ης Ιουνίου, δήλωσε η αρχηγός του Καλού Κόμματος Μεράλ Ακσενέρ σε συνάντησή της με τον ηγέτη του Ρεπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η συμμαχία των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα κερδίσει την πλειοψηφία των βουλευτικών εδρών.

Σε δηλώσεις της έπειτα από τη συνάντηση η Μεράλ Ακσενέρ είπε ότι με τον Κεμάλ Κιρλιτσντάρογλου συζήτησαν το χρονοδιάγραμμα επαναφοράς του κοινοβουλευτικού συστήματος, προσθέτοντας ότι το ίδιο θέμα συζήτησε και με τον αρχηγό του Κόμματος Ευδαιμονίας Τεμέλ Καρμολλάογλου, ο οποίος αντικρίζει επίσης θετικά την επαναφορά του κοινοβουλευτικού συστήματος.

“Παρά τα εμπόδια και τις πιέσεις της Κυβέρνησης ξεκινήσαμε με την αντίληψη να επαναφέρουμε το δημοκρατικό κοινοβουλευτικό σύστημα και να καταστήσουμε τη βουλή ισχυρή. Οι πολίτες περιμένουν από εμάς αυτό, να διασφαλίσουμε την πλειοψηφία στη βουλή, να διασφαλίσουμε την εκλογή Προέδρου”, ανέφερε η Μεράλ Ακσενέρ. 

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top