ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ρεκόρ πωλήσεων για τη Mercedes-Benz στο πρώτο τρίμηνο του 2018

  Ρεκόρ πωλήσεων για τη Mercedes-Benz  στο πρώτο τρίμηνο του 2018

Ασταμάτητη και φέτος τη Mercedes-Benz στο χώρο των πωλήσεων. Μετά τα περσινά ρεκόρ ξεκίνησε ακόμα καλύτερα το 2018.

 

Στους πρώτους τρεις μήνες της χρονιάς κατάφερε να σημειώσει τις περισσότερες πωλήσεις της ιστορίας της, όσον αφορά το τρίμηνο ενώ τα αποτελέσματα του Απριλίου σημείωσαν επίσης ιστορικό ρεκόρ τετραμήνου.

Συγκεκριμένα, οι 192,558 παραδώσεις αυτοκινήτων σε πελάτες σε ολόκληρο τον κόσμο ήταν κατά 6.6% μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο περσινό αριθμό του 2017 και αποτελούν τον υψηλότερο αριθμό πωλήσεων στην ιστορία της. Συμπεριλαμβανομένου και του Απριλίου η Mercedes-Benz κατάφερε να διαθέσει 786,862 οχήματα (+6.2%) από την αρχή του έτους. Το εντυπωσιακό είναι ότι για 62 συνεχόμενους μήνες η Mercedes-Benz συνεχίζει να βελτιώνει τις πωλήσεις τις.

Στην Ευρώπη η γερμανική εταιρεία έσπασε το ρεκόρ πωλήσεων της για το πρώτο τετράμηνο με 312,966 πωλήσεις (+1.2%) με το ένα τρίτο των πωλήσεων να πραγματοποιούνται στη Γερμανία, την μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης (25,303 πωλήσεις, +3.0%).

Ο Γερμανικός κολοσσός χτύπησε καινούργιο ρεκόρ για το πρώτο τετράμηνο σε Ισπανία, Σουηδία, Πολωνία και Πορτογαλία, με πωλήσεις που δεν έφτασε ποτέ στο παρελθόν η εταιρεία. Στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού είδε άνοδο στις πωλήσεις της τάξης του +17,2%, με 80,243. Για πρώτη φορά μάλιστα, οι πωλήσεις στην Κίνα ανέβηκαν στο πρώτο τετράμηνο πάνω από τις 200,000 χιλιάδες για πρώτη φορά (227,153 πωλήσεις, +18.0%).

Τον Απρίλιο η Mercedes-Benz παρέδωσε, 68,129 SUV σημειώνοντας άνοδο 14% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ρεκόρ σημείωσαν και οι πωλήσεις του GLC, που έδειξαν άνοδο 37.2% τον Απρίλιο ενώ το GLA παραμένει το SUV της Mercedes-Benz με τις περισσότερες πωλήσεις. H κορυφαία S-Class σημείωσε εντυπωσιακή της τάξης του 26.1% στο πρώτο τετράμηνο με 6,977 πωλήσεις ενώ σε ψηλά επίπεδα κινήθηκαν και οι πωλήσεις για την πολυτελέστατη Mercedes-Maybach.

Παρά την πρόσφατη ανανέωση της A-Class, οι πωλήσεις ξεπέρασαν τις 46,000 τον Απρίλιο. Από το ξεκίνημα της χρονιάς πωλήθηκαν 197,000 μονάδες των μοντέλων A-Class και B-Class, ενώ αύξηση είχαν και τα μοντέλα CLA, CLA Shooting Brake και GLA.

Την ίδια ανοδική πορεία είχαν και τα μοντέλα smart αφού, παρά το ότι βρίσκονται στην αγορά εδώ και τέσσερα χρόνια, κατάφεραν να διαθέσουν περισσότερα από 40,000 smart μοντέλα σε νέους πελάτες κατά το πρώτο τετράμηνο. Τον Απρίλιο παραδόθηκαν, επίση,ς περισσότερα από 10,128 smart fortwo και forfour (-7.5%). Ρεκόρ πωλήσεων στην Ευρώπη σημείωσαν επίσης και τα ηλεκτρικά μοντέλα smart.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top