Fitch: Οι γεωπολιτικές εντάσεις θα διατηρήσουν υψηλές τις τιμές πετρελαίου

Fitch: Οι γεωπολιτικές εντάσεις θα διατηρήσουν υψηλές τις τιμές πετρελαίου

Σχετικά υψηλές θα παραμείνουν οι τιμές πετρελαίου για το υπόλοιπο του 2018 λόγω των συνεχιζόμενων γεωπολιτικών εντάσεων και της ισχυρής ζήτησης και παρά τις ενδείξεις από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία ότι ενδεχομένως να αρχίσουν να αυξάνουν την παραγωγή τους, τονίζει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch Ratings.

Ωστόσο, ο αμερικανικός οίκος αναφέρει ότι το κόστος των παραγωγών οδηγεί μακροπρόθεσμα τις τιμές πετρελαίου και εκτιμά πως θα υπάρξει μια σταδιακή πτώση των τιμών κάτω από τα 60 δολάρια το βαρέλι μέχρι το 2020.
 
Αναφέροντας ότι έχει προχωρήσει σε αύξηση των παραδοχών του για τις τιμές πετρελαίου Μπρεντ και West Texas Intermediate (WTI) για το 2018 και το 2019, ο Fitch αναμένει τώρα ότι το πετρέλαιο Μπρεντ θα κινηθεί κατά μέσο όρο στα 70 δολάρια το βαρέλι το 2018 και 65 δολάρια το 2019, σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση του για τιμή 57,5 δολάρια και στα δύο έτη.
 
Η αναθεώρηση αντικατοπτρίζει τις μέχρι σήμερα υψηλές τιμές πετρελαίου, τη μείωση της παραγωγής της Βενεζουέλας, τις συνεχιζόμενες γεωπολιτικές εντάσεις, συμπεριλαμβανομένης της ανανέωσης των αμερικανικών πετρελαϊκών κυρώσεων στο Ιράν και της ισχυρής αύξησης της ζήτησης.
 
Σύμφωνα με τον οίκο, οι μακροπρόθεσμες παραδοχές του για τις τιμές, συμπεριλαμβανομένου του έτους 2020, παραμένουν αμετάβλητες στα 57,5 δολάρια το βαρέλι για το Μπρεντ και 55 δολάρια για το WTI, ώστε να αντικατοπτρίζουν την άποψή του ότι η βιομηχανία σχιστολιθικών πετρωμάτων των ΗΠΑ θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα παραγωγής και θα είναι σε θέση να καλύψει ένα σημαντικό μέρος της αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης στα επόμενα χρόνια.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE