ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικόλας Παπαδόπουλος: 'Μετά από κάθε εκλογές o Ερντογάν γίνεται χειρότερος'

Νικόλας Παπαδόπουλος: 'Μετά από κάθε εκλογές o Ερντογάν γίνεται χειρότερος'

Την ανησυχία του για την κλιμακούμενη τουρκική αδιαλλαξία, ιδιαίτερα ενόψει των επικείμενων τουρκικών εκλογών, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος στην Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο και επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στα γραφεία του ΔΗΚΟ, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι συζήτησαν με την κ. Σπέχαρ για τη σημερινή κατάσταση όσον αφορά το Κυπριακό. Είπε ότι το ΔΗΚΟ εξέφρασε την ανησυχία του για την κλιμακούμενη τουρκική αδιαλλαξία και προκλητικότητα, ιδιαίτερα ενόψει των επικείμενων τουρκικών εκλογών.

Ανέφερε ότι «βρισκόμαστε σε στάση αναμονής όπου περιμένουμε να δούμε κατά πόσο η Τουρκία θα είναι διατεθειμένη, μετά τις δικές της εκλογές, να εγκαταλείψει τις γνωστές, πάγιες αδιάλλακτες θέσεις της και να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με μια εποικοδομητική διάθεση».

Προσωπική μου άποψη, και αυτήν μετέφερα στην κ. Σπέχαρ, είπε, ότι «δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι ο κ. Ερντογάν θα αλλάξει στάση μετά τις τουρκικές εκλογές. Αντίθετα, αν κάποιος εξετάσει τα αποτελέσματα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής μετά από κάθε εκλογές τα τελευταία 15 χρόνια διαπιστώνει ότι μετά από κάθε εκλογές, ο κ. Ερντογάν γίνεται χειρότερος».

Αρα, είπε, θα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος και θεωρώ ότι πρέπει τα Ηνωμένα Εθνη, και έχουν ένα ρόλο να διαδραματίσουν σε σχέση με αυτό το ζήτημα, να πιέσουν την Τουρκία να εγκαταλείψει αυτές τις απαράδεκτες θέσεις που τορπιλίζουν τη λύση του Κυπριακού.

Είπε επίσης ότι το πλαίσιο Γκουτέρες ως έχει και ως έχει καταγραφεί στην τελευταία έκθεση του ΓΓ δεν μπορεί να αποτελέσει τη βάση διαπραγματεύσεων και επίλυσης Κυπριακού διότι περιλαμβάνει απαράδεκτες πρόνοιες που συγκρούονται με τις διαχρονικές θέσεις των Ελληνοκυπρίων και τις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου.

Χρειάζεται, είπε, μεγαλύτερη διαφάνεια στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται με «μυστική διπλωματία και στο τέλος θα μας παρουσιάσουν ένα ολοκληρωμένο σύνταγμα ή και πρόνοιες λύσης που θα μας ζητήσουν να αποδεχτούμε με εκβιασμούς και εκφοβισμούς. Αυτό από μόνο του θα οδηγήσει σε παταγώδη αποτυχία». Αναμένουμε και απαιτούμε από τα ΗΕ να ζητήσουν από τους δύο ηγέτες, ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, να ενημερώσουν την κοινή γνώμη για τις πραγματικές διατάξεις και πρόνοιες της συμφωνίας. Πρέπει να δοθούν όλα τα έγγραφα.

Ερωτηθείς αν εννοεί ότι δεν δίνονται πληροφορίες για τα έγγραφα, ο κ. Παπαδόπουλος είπε «βασικά, κάποιοι θεωρούν ότι θα συντάξουν σύνταγμα μας χωρίς να ρωτηθεί κανείς. Είναι αδιανόητο ότι αυτή είναι η διαδικασία,. Πώς είναι δυνατόν να συντάσσονται τόσο σημαντικά έγραφα χωρίς ενημέρωση του κόσμου. Σε καμιά άλλη χώρα στον κόσμο δεν γίνεται αυτό που γίνεται στην Κύπρο», είπε.

Σε ερώτηση αν σε αυτό συμμετέχει η Κυβέρνηση, είπε «φυσικά, έχει ευθύνες ο κ. Αναστασιάδης για την αδιαφάνεια. Πρέπει να εμπλακεί η Βουλή, ο ίδιος ο λαός στη διαδικασία και να έχει ενημέρωση».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top