ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Καθάρισε» τη Νότια Κορέα το Μεξικό, αλλά ακόμα δεν προκρίθηκε! – ΒΙΝΤΕΟ

«Καθάρισε» τη Νότια Κορέα το Μεξικό, αλλά ακόμα δεν προκρίθηκε! – ΒΙΝΤΕΟ

Το Μεξικό με δύο γκολ, ένα σε κάθε ημίχρονο, από τους σταρ της ομάδας Βέλα 26′ και Τσιτσαρίτο 66′ επικράτησε με 2-1 της Νότιας Κορέας, του… ολομόναχου Σον 93′, χωρίς όμως να κλειδώνει ακόμα την πρόκριση.

Δυνατό ξεκίνημα με… ξύλο

Το Μεξικό είχε την κατοχή στα πρώτα λεπτά, παίζοντας κυρίως από τα αριστερά στην πλευρά του Ίρβινγκ Λοσάνο, όμως οι παίκτες του Σιν Ταε Γιόνγκ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με το… μαχαίρι στα δόντια καθώς στα πρώτα 9′ είχαν κάνει ήδη έξι φάουλ.

Στο 12ο λεπτό η ομάδα του Χουάν Κάρλος Οσόριο, είχε την πρώτη τελική της αναμέτρησης με την κεφαλιά του Ερνάντες να φεύγει άουτ. Ένα λεπτό μετά η Κορέα έφτασε με αξιώσεις στην περιοχή του Οτσόα, με τον Λοσάνο να κάνει σωτήρια επέμβαση σε γύρισμα του Σον πριν ο Χουάνγκ κάνει το 1-0 για την ομάδα του.

Κορέα τις φάσεις, Μεξικό το γκολ

Το Μεξικό είχε την κατοχή και είχε κλείσει την Κορέα στην περιοχή της ωστόσο δεν μπορούσε να βρει χώρους για να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση. Στο 22ο λεπτό ο σταρ της Ασιατικής ομάδας, Σον, βγήκε στην κόντρα αλλά οι αμυντικοί του Μεξικού κατάφεραν να σταματήσουν και τα τρία σουτ που έκανε ενώ στη συνέχει ο Κι πήρε την κεφαλιά από την εκτέση κόρνερ του μεσοεπιθετικού της Τότεναμ με την μπάλα να περνάει άουτ.

Στο 23′ ο Μιγκέλ Λαγιούν έκανε πολύ ωραία σέντρα από τα αριστερά αλλά ο Ίρβινγκ Λοσάνο δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Γιο. Ένα λεπτό μετά οι Λατινοαμερικάνοι κέρδισαν, το 14ο πέναλτι στην διοργάνωση ως τώρα, σε καθαρό χέρι του Τζανγκ σε σέντρα του Γκουαρδάδο με τον Κάρλος Βέλα να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να ανοίγει το σκορ.

Αργός ρυθμός και επιτέλους ημίχρονο

Η ομάδα του Οσόριο είχε την κατοχή και συνέχισε να πιέζει για να πετύχει και ένα δεύτερο τέρμα για να πάει με μεγαλύτερη άνεση στα αποδυτήρια, όμως στο 28′ ο τερματοφύλακας της Κορέας απέκρουσε ωραίο σουτ του Λαγιούν η οποία μάλιστα ήταν και η τελευταία καλή ευκαιρία του ημιχρόνου με το Μεξικό να μην μπορεί να διασπάσει την άμυνα των Ασιατών.

Στο δεύτερο μέρος το τέμπο στο παιχνίδι ήταν το ίδιο αργό και με το Μεξικό να έχει την κατοχή και την Κορέα να περιμένει. Στο 52′ η Κορέα, ζήτησε πέναλτι για χέρι του Σαλσέδο όμως ο διαιτητής έδειξε σωστά να συνεχιστεί το παιχνίδι. Η ομάδα του Σιν Ταε Γιόνγκ, συνέχισε να παίζει το ίδιο σκληρά με τα φάουλ να είναι 13-5 και απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο, στο 57ο λεπτό με ξαφνικό φαλτσαριστό σουτ του Κιμ το οποίο δεν ανησύχησε τον Οτσόα.

Κυριαρχία και 2-0 για το Μεξικό

Ένα λεπτό μετά ο Τζο κράτησε την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι, αφού έκανε εκπληκτική απόκρουση σε σουτ του Γκουαρδάδο έκτος περιοχής, ενώ ο Κι στο 60′ πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Λοσάνο πριν… εκτελέσει τον 26χρονο πορτιέρε.

Στο 66′ το αγαπημένο παιδί των οπαδών, Τσιτσαρίτο Ερνάντες και με τον Μάρκες να είναι έτοιμος να μπει στην αναμέτρηση αξιοποίησε την πάσα του Λοσάνο και με εξαιρετική προσποίηση και όμορφο τελείωμα έγραψε το 2-0.

Το γκολ της τιμής για την Κορέα

Ο πολύπειρος Ράφα Μάρκες, έκανε τεράστιο λάθος στο 75′ και έβγαλε τετ α τετ την Κορέα, όμως ο Σαλσέδο έσωσε την ομάδα του τελευταία στιγμή.

Στα τελευταία λεπτά η Κορέα ανέβασε τον ρυθμό της και έψαξε το γκολ το οποίο ήρθε στο 92ο λεπτό με τον επιθετικό της Τότεναμ, Σον να κάνει εκπληκτικό σουτ και να γράφει το τελικό 2-1.

Έτσι η ομάδα του Σιν Ταε Γιόνγκ έμεινε χωρίς νίκη για όγδοο παιχνίδι σε Μουντιάλ μετά τη νίκη επί της Εθνικής Ελλάδος (2-0) στα γήπεδα της Αφρικής.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Νότια Κορέα (Σιν Ταε Γιόνγκ): Τζο, Λι, Τζανγκ, Κιμ, Μινγού Κιμ (84′ Χονγκ), Τζου (64′ Λι), Κι, Μουν (77′ Τζουνγκ), Χιάνγκ, Λι, Σον.

Μεξικό (Χουάν Κάρλος Οσόριο): Οτσόα, Σαλσέδο, Μορένο, Ερέρα, Άλβαρες, Λαγιούν, Γκουαρδάδο (68′ Μάρκες), Γκαγιάρδο, Κάρλος Βέλα (77′ Ντος Σάντος), Λοσάνο (71′ Κορόνα), Ερνάντες.

Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)

Πηγή: sdna.gr
Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top