ΣΕΚ: «Καθυστερεί ο εκσυγχρονισμός της πολιτικής για τους ξένους εργάτες»

ΣΕΚ: «Καθυστερεί ο εκσυγχρονισμός της πολιτικής για τους ξένους εργάτες»

Ένα θέμα που ξεκίνησε και δεν ολοκληρώθηκε είναι αυτό που αφορά την επανεξέταση της στρατηγικής απασχόλησης ξένου εργατικού δυναμικού στην Κύπρο, αναφέρει η ΣΕΚ, η οποία εκφράζει την ανησυχία αλλά και την απαρέσκειά της γι’ αυτή την αρνητική εξέλιξη, σημειώνοντας πως το θέμα είναι εξαιρετικά κρίσιμο και επείγει.

Σε ανακοίνωσή της, η ΣΕΚ αναφέρει ότι προς επανεξέταση του συγκεκριμένου θέματος στα πλαίσια του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος και με οδηγίες της υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου, συστάθηκε Τεχνική Επιτροπή, η οποία συνήλθε μόνο μία φορά στις 30 Ιανουαρίου 2018 και ύστερα φαίνεται πως περιέπεσε σε αδράνεια.

"Αυτή η καθυστέρηση και αυτή η αναβλητικότητα δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της αγοράς εργασίας, η οποία τα τελευταία χρόνια βιώνει συνθήκες απορρύθμισης", προστίθεται.

Η ΣΕΚ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και αναμένει πως, θα υπάρξει αφύπνιση από τους αρμόδιους φορείς, ώστε να προχωρήσει ο κοινωνικός διάλογος για να υπάρξει πραγματική επανεξέταση της στρατηγικής για την απασχόληση ξένου εργατικού δυναμικού. Ήδη για το θέμα αυτό, σημειώνεται, χάθηκε αρκετός πολύτιμος χρόνος και η οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση είναι εκ του πονηρού.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κλείδωσε στις 2 Σεπτεμβρίου η συνάντηση ΠτΔ με Ολγκίν

Κλείδωσε στις 2 Σεπτεμβρίου η συνάντηση ΠτΔ με Ολγκίν

Στις 2 Σεπτεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση του Πρόεδρου Νίκου Χριστοδουλίδη με την ειδική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.