ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΒΟΥΛΗ: «Προκάλεσαν πανικό οι δηλώσεις Χάρη και Δημητρίου» - Βολές Αβέρωφ σε Επ. Ελέγχου και αντίδραση Ειρήνης

ΒΟΥΛΗ: «Προκάλεσαν πανικό οι δηλώσεις Χάρη και Δημητρίου» - Βολές Αβέρωφ σε Επ. Ελέγχου και αντίδραση Ειρήνης

Απορρίφθηκε η αναβολή της συζήτησης για τις εξελίξεις στον Συνεργατισμό που εξέταζε η Ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή (29/6).

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ λόγω πολλών νομοσχεδίων και της υπό διαμόρφωση συμφωνίας Ελληνικής και ΣΚΤ η συζήτηση θα πρέπει να πάει την άλλη Παρασκευή (6/7).

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Άντρου Κυπριανού, ο οποίος κατήγγειλε ότι δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών και του Εκπροσώπου της Κεντρικής Τράπεζας προκάλεσαν πανικό στον κόσμο και θα ήταν πολιτική η σημερινή συζήτηση.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ πρότεινε όπως τα ζητήματα του Συνεργατισμού συζητηθούν σε ειδική συνεδρία της Βουλής.

Λαμβάνοντας ξανά τον λόγο, ο Αβέρωφ Νεοφύτου υποστήριξε εμμέσως πλην σαφώς ότι ευθύνεται και η Επιτροπή Ελέγχου για όσα βγήκαν προς τα έξω την Πέμπτη (28/6).

Με μεγάλη ένταση, απάντησε η προεδρεύουσα της Επιτροπής, Ειρήνη Χαραλαμπιδου ότι ο ΥΠΟΙΚ και ο αξιωματούχος της Κεντρικής Τράπεζας, Γιάγκος Δημητρίου, δεν ρωτήθηκαν πριν πουν ότι αν δεν επιτευχθεί η συμφωνία θα υπάρξει πρόβλημα.

Εξάλλου, ο Γιώργος Περδίκης χαρακτήρισε «επικίνδυνα ανεύθυνες και εκβιαστικές» τις δηλώσεις Χάρη Γεωργιάδη και Γιάγκου Δημητρίου.

Σημειώνεται ότι, η αναβολή της συζήτησης απορρίφθηκε με 16 ψήφους υπέρ και 28 κατά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top