ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στεφάνου: 'Ο Συνεργατισμός, ένα χρονικό από ακατάσχετα και συνεχή ψέματα των Κυβερνώντων'

Στεφάνου: 'Ο Συνεργατισμός, ένα χρονικό από ακατάσχετα και συνεχή ψέματα των Κυβερνώντων'

Ο Συνεργατισμός αποτελεί ένα χρονικό από ακατάσχετα και συνεχή ψέματα των Κυβερνώντων αλλά αποτελεί και το μνημείο της αποτυχίας της Κυβέρνησης, είπε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου προσθέτοντας πως «εάν υπήρχε πολιτική ευθιξία τότε η Κυβέρνηση θα έπρεπε να κάνει αυτό που θα έκανε εκείνη η Κυβέρνηση που σέβεται τον εαυτό της και σέβεται τους πολίτες - κανονικά θα έπρεπε να σώσει τα προσχήματα και να κάνει όλα αυτά που θα έπρεπε να κάνει».

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τις εξελίξεις στον Συνεργατισμό μετά την ομιλία του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο κ. Στεφάνου ανέφερε πως «το γεγονός και μόνο ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ άφησε ορφανό τον κ. Αναστασιάδη, αυτό καταδεικνύει και το μέγεθος της αποτυχίας της Κυβέρνησης και στο θέμα του Συνεργατισμού».

Ο κ. Στεφάνου σημείωσε ότι ασφαλώς και υπήρχε κακοδιαχείριση στον Συνεργατισμό πριν το 2013. «Τώρα λέει ο Συναγερμός ότι πρέπει να διερευνηθούν. Ποιος σας εμπόδιζε έξι χρόνια κυβέρνησης να τα διερευνήσετε; Πότε μιλήσατε για τούτα; Πότε είπατε ότι δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα του Συνεργατισμού γιατί υπήρχαν προβλήματα τότε; Πρόσφατα το ανακαλύψατε γιατί αναζητείτε σωσίβιο για τα εγκληματικά σας λάθη και της υποχθόνιας μεθόδευσης σας για να φαγωθεί η μεγαλύτερη ίσως κοινωνική κατάκτηση που υπάρχει στον τόπο, που είναι ο Συνεργατισμός», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην ομιλία του Προέδρου του ΔΗΣΥ, σημείωσε πως «είπε ο κ. Αβέρωφ για τους διορισμούς, κοίταξε στην Αριστερά και στο Κέντρο - μα νόμιζα ότι οι διορισμοί της Κυβέρνησης Αναστασιάδη είναι οι άριστοι των αρίστων. Όταν κάνατε διορισμούς και παραδίδατε ότι πλέον αφήνουμε πίσω τους κομματικούς καταλόγους και ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ σας είπε ότι του ζητήσατε κατάλογο για να διορίσετε από το ΔΗΚΟ αρνηθήκατε. Αρνήθηκε ο Πρόεδρος ότι έκανε διορισμούς κομματικούς. Τώρα λέτε κ. Νεοφύτου ότι δεν έλεγε την αλήθεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Σχετικά με την κρατικοποίηση του Συνεργατισμού, ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι «παρότι ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης που συνεχίζει να λέει ψέματα γιατί έχει εθιστεί στο ψέμα, είπε ότι είναι το 2012 που έγινε η κρατικοποίηση ενώ είναι το 2013, θα ήθελα να φέρω εις γνώση όσων δεν το γνωρίζουν ότι στο προκαταρκτικό μνημόνιο του 2012 καταρχήν είχε συμφωνηθεί με την τρόικα και για τον Συνεργατισμό έλεγε ότι θα πρέπει να γίνει διαγνωστικός έλεγχος για το κάθε ΣΠΙ ξεχωριστά κι αυτό που είναι κερδοφόρο να πάει πάρα κάτω κι αυτό που είναι ζημιογόνο να κλείσει».

«Εσείς τα μαζέψετε όλα», συνέχισε, «τα κάνετε ένα, τα κρατικοποιήσετε και μετά λέει λάθος ο κ. Νεοφύτου που τα κρατικοποιήσαμε - δικό σας το λάθος κι όχι των προηγούμενων, όπως συνηθίζετε να λέτε».

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top