ΠΑΡΑ-THEMA

Τι ψάρι τρώμε στην Κύπρο; Φρέσκο ή όχι;

Τι ψάρι τρώμε στην Κύπρο; Φρέσκο ή όχι;

Σύμφωνα με δημοσιογραφική έρευνα του ThemaOnline το 90% των ψαριών που καταναλώνουμε στην Κύπρο, είτε σε εστιατόρια είτε σε ψαραγορές, είναι εισαγόμενα ή παραγωγές ιχθυοτροφείων.

Το ThemaOnline επισκέφτηκε την πλειοψηφία των αλιευτικών καταφυγίων στην Κύπρο και έχει διαπιστώσει και έχει διαπιστώσει ιδίοις όμμασι δεκάδες ψαρόβαρκες να καταφθάνουν με μερικά κιλά ψάρι η κάθε μια.

Η κατάσταση στα παράλια της Κύπρου είναι απελπιστική, τα ψάρια έχουν καταντήσει είδος προς εξαφάνιση. Τι φταίει; Το ότι οι παραλίες και οι ψαρόβαρκες βρίσκονται μακριά από την Λευκωσία και τα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Έχουμε ακούσει απλές αλλά πρακτικές λύσεις από τους ίδιους τους ψαράδες. Στο βυθισμένο σκάφος Ζηνοβία στη Λαρνακα έχει δημιουργηθεί ένας τεράστιος ύφαλος με χιλιάδες ψάρια, το οποίο αποφέρει εκατομμύρια ευρώ το χρόνο σε τουρισμό από καταδύσεις.

Ας βουλιάξουν, μας είπαν οι ψαράδες, αρκετά άχρηστα πλοία ή όλες αυτές τις χιλιάδες τα πεταμένα ως παλιοσίδερα αυτοκίνητα έτσι ώστε να δημιουργηθούν ύφαλοι ανά το Παγκύπριο.

Ακούει κανείς όμως;

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top