ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προς Αζερμπαϊτζάν και ψευδοκράτος η πρώτη πτήση από το νέο αεροδρόμιο Κων/πόλης

Προς Αζερμπαϊτζάν και ψευδοκράτος η πρώτη πτήση από το νέο αεροδρόμιο Κων/πόλης

Προς το Αζερμπαϊτζάν και το ψευδοκράτος θα είναι η πρώτη πτήση των Τουρκικών Αερογραμμών από το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, το οποίο αναμένεται να εγκαινιαστεί στις 29 Οκτωβρίου, ημέρα ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την Χαμπέρ Κίπρις, αυτό δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής των Τουρκικών Αερογραμμών, Μπιλάλ Εκσί. Όπως πρόσθεσε, η πρώτη πτήση εσωτερικού θα είναι προς την Άγκυρα και η πρώτη προς το εξωτερικό στο Αζερμπαϊτζάν και το ψευδοκράτος.
 
Σημειώνεται ότι στο νέο αεροδρόμιο που βρίσκεται στην περιοχή την πρώτη πτήση, πριν καν λειτουργήσει, διενήργησε συμβολικά το προεδρικό αεροσκάφος του Ταγίπ Ερντογάν στις 21 Ιουνίου, 3 μέρες πριν τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία.
 
Να σημειωθεί ότι και η πρώτη εθιμοτυπική επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν ως Προέδρου της Τουρκίας με το νέο προεδρικό σύστημα ήταν στο Αζερμπαϊτζάν και τα κατεχόμενα. Το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, που θεωρείται το μεγαλύτερο στον κόσμο, χτίζεται στην ευρωπαϊκή βόρεια πλευρά της πόλης, στην περιοχή Αρναούτκιοϊ, σε έκταση 90.000 στρεμμάτων με 6 πίστες και δυνατότητα εξυπηρέτησης 150 εκ. επιβατών.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top