ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντίδραση Λευκωσίας σε επιστολή Ακιντζί - «Ενόσω υπάρχει κατοχικός στρατός»

Αντίδραση Λευκωσίας σε επιστολή Ακιντζί - «Ενόσω υπάρχει κατοχικός στρατός»

Η κυπριακή Κυβέρνηση αναμένει ότι η ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) θα συνεχίσει την αποστολή της ενόσω στην Κύπρο υπάρχει τουρκικός κατοχικός στρατός, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, σημειώνοντας παράλληλα ότι έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα βήματα προς αυτό.

Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφορικά με επιστολή του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί που κυκλοφόρησε στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ο κ. Προδρόμου ανέφερε ακόμη ότι η Κυβέρνηση δεν επιθυμεί την όξυνση ενόψει της καθόδου της Τζέιν Χολ Λουτ στην Κύπρο.
 
«Ενόψει της επικείμενης επίσκεψης της απεσταλμένης του ΓΓ για ανίχνευση του εδάφους με στόχο την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, δεν επιθυμούμε τη δημιουργία κλίματος όξυνσης και για αυτό δεν θα σχολιάσουμε ισχυρισμούς που αποσκοπούν στην αποδοχή και εξομάλυνση της κατοχής και διχοτόμησης» ανέφερε.
 
«Δεν μπορεί όμως παρά να επισημάνουμε ότι οι ισχυρισμοί που προβάλλονται στην επιστολή του κ. Ακιντζί - η οποία μεταβιβάζεται στα Ηνωμένα Έθνη δια χειρός Τουρκίας - θα ίσχυαν αν είχε τερματιστεί η κατοχή εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον τουρκικό στρατό» σημείωσε.
 
Σε αυτό, συνέχισε ο κ. Προδρόμου, αποσκοπούν η ειρηνευτική διαδικασία και οι διαπραγματεύσεις, στον τερματισμό δηλαδή της κατοχής από την Τουρκία, όπως προβλέπουν και οι αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών.

«Εμείς προσβλέπουμε στη συνάντηση με την κ. Λουτ. Είναι εκεί που θα καταθέσει εποικοδομητικά τις θέσεις μας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης» υπογράμμισε ο κ. Προδρόμου, σημειώνοντας παράλληλα την προσδοκία να είναι εποικοδομητική και η τουρκοκυπριακή πλευρά.
 
Όσον αφορά την ειρηνευτική δύναμη, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «για εμάς είναι προφανές ότι η παρουσία και η δραστηριότητα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια αποφασιστικός παράγοντας σταθερότητας». «Περιμένουμε ότι η ειρηνευτική δύναμη θα συνεχίσει την αποστολή της ενόσω στην Κύπρο υπάρχει τουρκικός κατοχικός στρατός» υπογράμμισε.
 
Ανέφερε καταληκτικά ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει μεταβιβάσει εδώ και καιρό τις θέσεις και κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα για τον σκοπό αυτό.

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top