ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εφαρμογή σχέδιο ΥΠ. Δικαιοσύνης και Γ.Τ.Π. για Οδική Ασφάλεια - Τι περιλαμβάνει

Σε εφαρμογή σχέδιο ΥΠ. Δικαιοσύνης και Γ.Τ.Π. για Οδική Ασφάλεια - Τι περιλαμβάνει

Τίθεται από το Σάββατο (21/7) σε εφαρμογή ενημερωτική εκστρατεία για την οδική ασφάλεια, οι δράσεις και οι στόχοι της οποίας ετοιμάστηκαν μέσω της συνεργασίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και παρουσιάστηκαν σήμερα, στο πλαίσιο της συνεδρίας του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας.

Όπως ανέφερε με δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας του Συμβουλίου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου, «είναι η πρώτη φορά που παίρνει σάρκα και οστά μια ολιστική εκστρατεία για το θέμα της οδικής ασφάλειας, η οποία θα προσεγγίσει όλα τα στρώματα της κοινωνίας, είτε αυτό αφορά τα κοινωνικά δίκτυα, είτε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, είτε διαφημίσεις εξωτερικού χώρου».

Εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τη Διευθύντρια του ΓΤΠ, Σόφη Μιχαηλίδου, για τη συμβολή του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών σε αυτή την προσπάθεια, η οποία βασίστηκε στο πλαίσιο της έρευνας που είχε γίνει σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες που ασχολούνται με θέματα έρευνας και επικοινωνίας.

«Προσπάθεια μας είναι», σημείωσε ο κ. Νικολάου, «όπως μέσα από μια συγκροτημένη στρατηγική, να περάσουμε το μήνυμα στον Κύπριο οδηγό ότι προτού πάρει στο χέρι του το τιμόνι θα πρέπει να σκεφτεί τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η λανθασμένη οδική συμπεριφορά».

Όπως επισήμανε η εκστρατεία που τίθεται σε εφαρμογή είναι συμπληρωματική σε όλες τις δράσεις και προσπάθειες που είτε έχουν προγραμματιστεί είτε βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Όλοι οι φορείς, οι οποίοι συμμετέχουμε στην προσπάθεια βελτίωσης της οδικής ασφάλειας οφείλουμε να πράξουμε το παν για να τα καταφέρουμε. Ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας. Ο αριθμός των θανατηφόρων δυστυχημάτων είναι τέτοιος που επιβάλλεται να ληφθούν δραστικά μέτρα», τόνισε o Υπουργός Δικαιοσύνης.

Είπε πως θα πρέπει να λάβουμε και επιπρόσθετα μέτρα, τα οποία θα υποχρεώσουν τον Κύπριο οδηγό να συνειδητοποιήσει πως όταν χρησιμοποιεί το οδικό δίκτυο, θα πρέπει να συμπεριφέρεται με τον ενδεικνυόμενο τρόπο.

Σημείωσε πως «ανάμεσα στις επιπρόσθετες δράσεις περιλαμβάνονται τα νομοσχέδια για την αύξηση των ποινών για τις τροχαίες παραβάσεις τα οποία βρίσκονται στη διαδικασία του νομοτεχνικού ελέγχου.

Αναφέρθηκε, παράλληλα, στο θέμα της προώθησης και λειτουργίας της Σχολής Εκπαίδευσης Οδηγών, σημειώνοντας πως ετοιμάζονται οι προσφορές για στελέχωση της σχολής.

Από της πλευράς της η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Βασιλική Αναστασιάδου, ανέφερε πως υπάρχει έξαρση στα θανατηφόρα δυστυχήματα, η οποία απασχολεί έντονα το κράτος και  την κοινωνία ευρύτερα.

«Το θέμα της οδικής ασφάλειας δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί με σπασμωδικές κινήσεις αλλά με μια καλά σχεδιασμένη, συστηματική και μακροπρόθεσμη στρατηγική. Στο χέρι όλων μας είναι να συμβάλουμε στην επιτυχία αυτής της προσπάθειας», είπε.

Αναφερόμενη σε επιπρόσθετες δράσεις που θα πρέπει να ληφθούν στον τομέα της οδικής ασφάλειας, είπε πως αυτές αφορούν τη βελτίωση του οδικού δικτύου, την εκπαίδευση των οδηγών, την εκπαίδευση των νέων, τη βελτίωση της κουλτούρας και της οδικής συνείδησης.

Η Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, Σόφη Μιχαηλίδου, σημείωσε ότι στην εκστρατεία που ξεκινά αύριο, θα λάβουν μέρος όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Το πιο σημαντικό και συνάμα, μοναδικό χαρακτηριστικό αυτής της εκστρατείας, τόνισε, είναι το γεγονός πως δεν έχει ημερομηνία λήξης.

«Θα συνεχιστεί εσαεί, καθώς θα εμπλουτίζεται και θα ενισχύεται συνεχώς. Οφείλουμε να περάσουμε σε όλους ανεξαιρέτως τους οδηγούς το μήνυμα της προσωπικής ευθύνης και της προσεκτικής οδήγησης», ανέφερε.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top