ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Μεταφορών: 'Στόχος μας η αξιοποίηση του κεκτημένου των συνομιλιών και ιδιαίτερα του πλαισίου Γκουτέρες'

Υπ. Μεταφορών: 'Στόχος μας η αξιοποίηση του κεκτημένου των συνομιλιών και ιδιαίτερα του πλαισίου Γκουτέρες'

Την θέση ότι η κυβέρνηση διεκδικεί μια έντιμη λύση που θα μετατρέψει τις επιδιώξεις μας σε ένα λειτουργικό σύστημα διακυβέρνησης εξέφρασε από την Πάφο η Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου .

Η κ. Αναστασιάδου στον επιμνημόσυνο λόγο στο επίσημο μνημόσυνο που τελέστηκε στον καθεδρικό ναό Αγίου Θεοδώρου για τους αγωνισαμένους πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή της 20ης Ιουλίου 1974 προϊσταμένου του Χωρεπισκόπου Αρσινόης Νεκτάριου που συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Πάφου, η Επαρχιακή Διοίκηση και οι υπόλοιπες αρχές της Επαρχίας ανέφερε πως δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα προβλήματα που συναντούμε και θα συναντήσουμε είναι μεγάλα.

Ωστόσο πρόσθεσε, οφείλουμε να παραδώσουμε στη νέα γενιά μια πατρίδα απαλλαγμένη από στρατούς κατοχής και διαχωριστικές γραμμές και να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μιας μια χώρα ασφαλή και ευημερούσα.

Επιπρόσθετα η κ. Αναστασιάδου αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι η Τουρκία μετά από μήνες έδωσε το πράσινο φως για διορισμό της Τζέιν Χολ Λούτ ως απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ , προσθέτοντας πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα έχει αύριο συνάντηση με την εκπρόσωπο του ΓΓ εκφράζοντας την διακηρυγμένη πρόθεση του να θέσει ενώπιον της την αποφασιστικότητα του για συνέχιση του διαλόγου..

Η κ. Αναστασιάδου είπε πως στόχος μας είναι η αξιοποίηση του κεκτημένου των συνομιλιών και ιδιαίτερα του πλαισίου Γκουτέρες , που επιτεύχθηκε- όπως ανέφερε- μέσα από τη διαπραγματευτική διαδικασία, είναι η από κοινού με τους Τουρκοκυπρίους συμπατριώτες μας εξεύρεση μιας λύσης που θα κατοχυρώνει την πλήρη ανεξαρτησία του κράτους με την κατάργηση των εγγυητικών και επεμβατικών δικαιωμάτων και της μόνιμης παρουσίας τουρκικού στρατού.

Μιας λύσης είπε, “ που θα είναι απόλυτα συμβατή με την ιδιότητα της χώρας μέλους της Ε.Ε. και η οποία θα διασφαλίζει τη λειτουργικότητα και βιωσιμότητα δημιουργώντας έτσι συνθήκες ειρηνικής συμβίωσης και συνδημιουργίας.

Η Υπουργός Μεταφορών ανέφερε πως ελπίδα μας είναι ένας διάλογος που θα πραγματοποιείται χωρίς απειλές και εκβιασμούς , θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε να κατατεθούν τέτοιες προτάσεις που θα σέβονται πλήρως τις εύλογες ανησυχίες και ευαισθησίες των δύο πλευρών όπως άλλωστε είπε συμφωνήθηκε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Επεσήμανε δε, πως για την Κύπρο δεν υπάρχει άλλος δρόμος για μια πατρίδα χωρίς στρατούς κατοχής και συρματοπλέγματα.

Τους οφείλουμε συνέχισε μια πατρίδα όπου όλοι οι κάτοικοι θα αγωνίζονται καθημερινά για την πρόοδο και την προοπτική για να κάνουν αυτό το κομμάτι γης ένα παράδειγμα ειρηνικής συμβίωσης και προκοπής.

Μετά το πέρας του μνημοσύνου ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Μακαρίου και Αντίστασης.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top