Aπόσυρση καλλυντικού προϊόντος από την κοινοτική αγορά - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Aπόσυρση καλλυντικού προϊόντος από την κοινοτική αγορά - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Το Δίκτυο Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (RAPEX), στην τελευταία γνωστοποίησή του, ενημερώνει τα κράτη μέλη ότι στην Ευρώπη έχει εντοπισθεί και αποσυρθεί το πιο κάτω καλλυντικό προϊόν:

Ονομασία προϊόντος που αποσύρεται: Body cream Jardin Naturel Teufelskralle Balsam

Χώρα που γνωστοποιεί την απόσυρση: Φινλανδία

Τύπος/Αρ. Μοντέλου: ART. 231200

Αρ. Παρτίδας/Barcode: 4 260132 323125

Χώρα προέλευσης προϊόντος: Γερμανία

Λόγος απόσυρσης: Το προϊόν έχει αποσυρθεί λόγω του ότι περιέχει την ουσία Methylisothiazolinone (MI), η οποία απαγορεύεται να περιέχεται σε καλλυντικά προϊόντα που δε ξεπλένονται μετά τη χρήση. Το προϊόν δεν είναι σύμφωνο με το Νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό για τα Καλλυντικά (EC) No 1223/2009.

Για το πιο πάνω προϊόν δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες αναφορικά με τις χώρες εξαγωγής του. Για τον λόγο αυτό, οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό του πιο πάνω προϊόντος στην αγορά και προτρέπουν το κοινό όπως σε περίπτωση που τυχόν έχει στην κατοχή του το εν λόγω προϊόν, να διακόψει τη χρήση του ή σε περίπτωση που εντοπίσει το προϊόν αυτό, να επικοινωνήσει με τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες, στο τηλέφωνο 22608606.

(ΑΧ)

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Κράτος Μαφία»: Ο Αναστασιάδης στο επίκεντρο του φορολογικού ελέγχου - Ποιοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο

«Κράτος Μαφία»: Ο Αναστασιάδης στο επίκεντρο του φορολογικού ελέγχου - Ποιοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο

Τριμελή επιτροπή έχει ορίσει ο Έφορος Φορολογίας, προκειμένου να εξετάσει το υλικό που διαβιβάστηκε από την Αρχή κατά της Διαφθοράς αναφορικά με τις καταγγελίες και τα ευρήματα που συνδέονται με το βιβλίο του Μακάριου Δρουσιώτη «Κράτος Μαφία».

BEST OF TOTHEMAONLINE