ΚΥΠΡΟΣ: Μειώθηκαν οι καταθέσεις και τα δάνεια στις τράπεζες

ΚΥΠΡΟΣ: Μειώθηκαν οι καταθέσεις και τα δάνεια στις τράπεζες

Μειώθηκαν τον Ιούνιο του 2018 το υπόλοιπο των συνολικών καταθέσεων και των συνολικών δανείων στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Τετάρτη η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

 

Συγκεκριμένα, οι συνολικές καταθέσεις τον Ιούνιο 2018 παρουσίασαν καθαρή μείωση €745,2 εκ., σε σύγκριση με καθαρή αύξηση €201,2 εκ. τον Μάιο 2018, με το υπόλοιπο των καταθέσεων να μειώνεται στα €50,2 δισεκατομμύρια, από €50,9 δισ. τον προηγούμενο μήνα.  
 
Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής ανήλθε στο 3,9%, σε σύγκριση με 4,6% τον Μάιο 2018.
 
Εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΚΤΚ, τα συνολικά δάνεια τον Ιούνιο του 2018 παρουσίασαν καθαρή αύξηση €305,2 εκ., σε σύγκριση με καθαρή μείωση €66,8 εκ. τον Μάιο 2018.
 
Εντούτοις, το υπόλοιπο των δανείων τον Ιούνιο 2018 μειώθηκε κατά €2,1 δισ. στα €46,7 δισ., από €48,76 δισ., λόγω αναταξινομήσεων, αναπροσαρμογών αξίας, συναλλάγματος ή άλλων αναπροσαρμογών.
 
Ο  ετήσιος  ρυθμός μεταβολής έφθασε στο -1,1%, σε σύγκριση με -1,8% τον Μάιο 2018.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.