ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΠΡΟΣ: Απεβίωσε ο βετεράνος πολιτικός – Βαθιά θλίψη στο ΑΚΕΛ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Απεβίωσε ο βετεράνος πολιτικός – Βαθιά θλίψη στο ΑΚΕΛ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του βετεράνου του ΑΚΕΛ, Χρίστου Κουρτελλάρη, εκφράζει η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος.

Με ανακοίνωσή της εκφράζει αισθήματα βαθιάς θλίψης για τον θάνατο του αγωνιστή που γεννήθηκε το 1919 στους Εργάτες της επαρχίας Λευκωσίας.

«Ο Χρίστος Κουρτελλάρης συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με τους αγώνες του αγροτικού και εργατικού κινήματος», όπως αναφέρει η Κ.Ε. του ΑΚΕΛ.

Η ανακοίνωση καταλήγει με θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Χρίστου Κουρτελλάρη.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Με αισθήματα βαθιάς θλίψης η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ ανακοινώνει τον θάνατο του βετεράνου του Κόμματος και του Λαϊκού Κινήματος, Χρίστου Κουρτελλάρη.
 
Ο Χρίστος Κουρτελλάρης γεννήθηκε το 1919 στους Εργάτες. Εντάχθηκε στις γραμμές του εργατικού κινήματος από πολύ νεαρή ηλικία, ενώ το 1940 έγινε μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Κύπρου. Μπήκε στο δρόμο της βιοπάλης σχεδόν από παιδί και στρατεύτηκε στο δρόμο του αγώνα τον οποίο δεν εγκατέλειψε μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του. Δε δίστασε όταν το ΑΚΕΛ κάλεσε τα στελέχη και τα μέλη του σε εθελοντική κατάταξη, να καταταχθεί και να πολεμήσει τον χιτλεροφασισμό, ενώ είχε ηγετικό ρόλο και στο κίνημα της αποστράτευσης αλλά και στην ίδρυση της Συνεργατικής Έπαυλης Ονίσιας.
                                   
Υπηρέτησε το ΑΚΕΛ για δεκαετίες ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ και Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Ελέγχου του Κόμματος. Υπηρέτησε το αγροτικό Κίνημα μέσα από τις γραμμές της Ένωσης Αγροτών Κύπρου (ΕΑΚ) και της Ένωσης Κυπρίων Αγροτών (ΕΚΑ), από τις θέσεις του Βοηθού Γενικού Γραμματέα και του Γενικού Γραμματέα. Υπηρέτησε τον κυπριακό λαό και από το αξίωμα του Βουλευτή Κερύνειας για τέσσερις θητείες.
 
Ο Χρίστος Κουρτελλάρης συνέδεσε άρρηκτα το όνομα του με τους αγώνες του αγροτικού και εργατικού κινήματος ενώ συμμετείχε σε όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες και στον αγώνα της Κύπρου για απαλλαγή από την κατοχή, απελευθέρωση και επανένωση. Το ΑΚΕΛ, το Λαϊκό Κίνημα ευρύτερα και ο κυπριακός λαός χάνουν ένα ανιδιοτελή αγωνιστή, ένα ακούραστο εργάτη της ειρήνης και της κοινωνικής δικαιοσύνης, πιστό μέχρι τέλους στα ιδανικά της δικαιοσύνης, της ειρήνης και του σοσιαλισμού.
 
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Χρίστου Κουρτελλάρη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Με θετικά μηνύματα ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν, κινείται η ξενοδοχειακή βιομηχανία κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, παρά τη μειωμένη σε σχέση με πέρσι προσέλευση τουριστών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top