ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ούτε ο… Μαραντόνα δεν τον σταματούσε! Τετράστερος με ‘ΚΑΥΤΟ’ Ζελάγια

Ούτε ο… Μαραντόνα δεν τον σταματούσε! Τετράστερος με ‘ΚΑΥΤΟ’ Ζελάγια

Κυρίαρχος και καταιγιστικός ο Απόλλωνας έπαιξε την Δυναμό Μπρεστ του… Μαραντόνα σαν τη γάτα με το ποντίκι και επικράτησε με 4-0 έχοντας ήρωα τον Ζελάγια που πέτυχε δύο γκολ στο Β’ Ημίχρονο (46′, 59′) και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης.

Ο Μάρκοβιτς έβαλε το τρίτο γκολ στο 88ο λεπτό με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ ενώ στις καθυστερήσεις το αυτογκολ του Βερετίλο διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ζαλέσκι οι φιλοξενούμενοι από το 66′.

Με μια ολοκληρωτική εμφάνιση ο Απόλλωνας πήρε το ζητούμενο και πέτυχε τον πρώτο στόχο που ήταν η καθαρή νίκη με μηδέν παθητικό. Πολύ καλή εμφάνιση από Παπουλή και Περέιρα, ο οποίος αν και έχασε πολλές ευκαιρίες ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις. Ουσιαστικός ο Ζελάγια που πήρε θέση βασικού και δικαίωσε τον Αυγουστή με τα δύο γκολ που πέτυχε ενώ ο Μάρκοβιτς το… καθάρισε στο 88ο λεπτό ερχόμενος από τον πάγκο.

Η εικόνα του αγώνα

Οι γαλάζιοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έκλεισαν την Μπρεστ με την πρώτη μεγάλη ευκαιρία να έρχεται στο 18′ όταν ο Σαρδινέρο μόνος μέσα στην περιοχή δεν βρήκε στόχο με το κεφάλι. Στην αντεπίθεση η Μπρεστ βρήκε μεγάλη ευκαιρία όμως ο Φαμέγιε μόνος απέναντι στον Βάλε αστόχησε. Αυτή ήταν και η μοναδική απειλή των Λευκορώσων στο πρώτο μέρος.

Στη συνέχεια ο Απόλλωνας κυριάρχησε και κυρίως από την δεξιά πλευρά ήταν καταιγιστικός. Κάποια σουτ των Παπουλή και Σαρδινέρο δεν απείλησαν όμως στο 35ο λεπτό ο Περέιρα έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ. Πρώτα η κεφαλιά του από το ύψος του πέναλτι αποκρούστηκε δύσκολα και ένα λεπτό μετά ΜΟΝΟΣ απέναντι στον Γκούτορ αστόχησε!

Στο 40ο λεπτό ο Παπουλής σε καλή θέση μέσα από την περιοχή έκανε το πλασέ όμως η μπάλα έφυγε ψηλά έξω ενώ το δυνατό σουτ του Φιλίποβιτς αποκρούστηκε από τον Βάλε λίγο πριν την ανάπαυλα.

Β’ Ημίχρονο

Πάτησε γκάζι στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης ο Απόλλωνα και με δύο γκολ του Ζελάγια βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0!

Πρώτα στο 46′ ο Παπουλής έφυγε μόνος στην κόντρα και έδωσε έτοιμο γκολ στον Ζελάγια, ο οποίος προ κενής εστίας δεν αστόχησε ενώ στο 59′ ο Πέδρο έκανε ωραία κίνηση και μπαλιά από δεξιά και ο Ζελάγια πετάχτηκε πιο ψηλά από όλους για να σκοράρει το 2-0 εν μέσω αποθέωσης.

Ενδιάμεσα στο 51ο λεπτό ο Περέιρα σημάδεψε το δοκάρι με κεφαλιά ενώ στο 55′ ο Χάμπος με απευθείας εκτέλεση φάουλ ανάγκασε τον Γκούτορ σε απόκρουση.

Στο 66ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ζαλέσκι με δεύτερη κίτρινη κάρτα και οι γαλάζιοι συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες.

Στο 71ο ο Γκούτορ έκανε δύο εντυπωσιακές αποκρούσεις σε διαδοχικά σουτ των Περέιρα και Βασιλείου ενώ στο 75ο ο Σαρδινέρο βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ όμως από εξαιρετική θέση έστειλε την μπάλα μακριά εκτός εστίας.

Στο 88ο λεπτό ο Μάρκοβιτς που πέρασε λίγα λεπτά πριον στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για τρίτη φορά με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ από αριστερά.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Απόλλωνας πέτυχε και τέταρτο γκολ μετά από επέλαση του Ζοάο Πέδρο από δεξιά και τον Βερετίλο να προσπαθεί να διώξει και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Οι γαλάζιοι ήταν κλάσεις ανώτεροι και πάνε Λευκορωσία με μαξιλαράκι τεσσάρων γκολ!

Eνδεκάδες:

Aπόλλων: Βάλε, Πέδρο, Γιούστε, Ρομπέρζ, Bασιλείου, Χάμπος, Σακέτι (77΄ Μπρου), Σαρδινέρο (83΄ Μάρκοβιτς), Παπουλής, Φακούντο Περέιρα, Ζελάγια (73΄ Μάγκλιτσα)

Ντιναμό Μπρεστ: Gutor, Kiki, Noyok,Fameyeh,Veretilo, Zaleski, Nekhaychik, Filipovic, Yuzepchuk, Ferreira, Osuchukwu

Του Ανδρέα Χρίστου

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Ελένη Φουρέιρα: Καίει καρδιές με το σέξι βίντεο στο Instagram



ΠτΔ για λιμάνι Λάρνακας: «Το Κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από τον οποιοδήποτε»

ΠτΔ για λιμάνι Λάρνακας: «Το Κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από τον οποιοδήποτε»

Επίσκεψη στο το φυλάκιο «Κομμόροτσος» στους Αγίους Τριμιθιάς, με σκοπό να δώσει τις ευχές του στους στρατιώτες ενόψει των εορτών του Πάσχα, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top