ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπενφίκα σε… έντονη πίεση πριν τον «τελικό» με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα! – ΒΙΝΤΕΟ

Μπενφίκα σε… έντονη πίεση πριν τον «τελικό» με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα! – ΒΙΝΤΕΟ

Μετά την ισοπαλία κόντρα στον ΠΑΟΚ η Μπενφίκα έμεινε στο 1-1 απέναντι στη Σπόρτινγκ στο ντέρμπι της Λισαβόνας και έρχεται στη Θεσσαλονίκη για το δικό της «τελικό» υπό καθεστώς έντονης πίεσης!

Στο “classico” της Πορτογαλίας, Μπενφίκα και Σπόρτινγκ μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας με τους φιλοξενούμενους να έχουν ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον πορτιέρε, Σαλέν, ενώ οι γηπεδούχοι για ακόμη ένα παιχνίδι είχαν σωρεία χαμένων ευκαιριών!

Το τελικό 1-1 στο συγκλονιστικό ντέρμπι της Λισαβόνας που διήρκεσε 100 λεπτά, διαμόρφωσαν ο Νάνι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (64΄), για να ισοφαρίσει στο 85΄ ο Φέλιξ με κεφαλιά για τους γηπεδούχους.

Ο Ρουί Βιτόρια παρέταξε την ομάδα του με το σύνηθες 4-3-3 έχοντας τους Σίλβα, Φερέιρα και Τσέρβι στην επίθεση, τους Φέισα, Φερνάντες και Πίτσι πίσω τους ενώ στην άμυνα ήταν οι Ντίας, Ζαρντέλ, Γκριμάλδο (αριστερά) και Αλμέιδα (δεξιά) με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο να βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια.

Το “φιλμ” του αγώνα…

Με την έναρξη του ντέρμπι η Μπενφίκα ήταν αυτή που είχε τον πρώτο λόγο στο ματς. Οι Αετοί όντας πιο επιθετικοί και έχοντας την κατοχή της μπάλας, ήταν αυτοί που είχαν και την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι.

Συγκεκριμένα μόλις στο 6ο λεπτό ο Ντίας πήρε μια κεφαλιά με τον Σαλέν να πραγματοποιεί μια εξαιρετική επέμβαση.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, η Σπόρτινγκ απάντησε με τον Ακούνα να σουτάρει άουτ από θέση βολής.

Δέκα λεπτά αργότερα με την Μπενφίκα να πιέζει ψηλά, ήρθε και η δεύτερη μεγάλη ευκαιρία για το 1-0 και πάλι με τον Ντίας.

Ο Πορτογάλος που βρισκόταν σε εξαιρετική μέρα, ύστερα από μία εκτέλεση κόρνερ πήρε την κεφαλιά με τον Σαλέν να του λέει και πάλι “όχι” με εντυπωσιακό τρόπο.

Στο ακριβώς επόμενο λεπτό (21΄), ο πορτιέρε της Σπόρτινγκ χρειάστηκε και πάλι να κάνει ακόμη μια σπουδαία επέμβαση ύστερα από πλασέ του Τσέρβι.

Παρά την πίεση των γηπεδούχων και τις τρεις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες, η Σπόρτινγκ προσπάθησε να περιορίσει το επιθετικό κρεσέντο των Αετών και στο 34ο λεπτό απείλησαν με τον Μοντέρο, ωστόσο ο Βλαχοδήμος ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε τη μπάλα με υπερένταση.

Τα ηνία η Μπενφίκα, προηγήθηκε η Σπόρτινγκ…

Με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου στο “classico” της Πορτογαλίας η εικόνα παρέμεινε ίδια, με την Μπενφίκα να έχει την κατοχή και τις ευκαιρίες και την Σπόρτινγκ να βρίσκεται κυρίως σε θέση άμυνας.

Στο 52ο λεπτό ήρθε η πρώτη πολύ σημαντική στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου με τον Πίτσι να σουτάρει και τον Σαλίν να απομακρύνει και πάλι με δυσκολία εξαιτίας της κόντρας που έβαλε ο Κοάτες.

Εννιά λεπτά αργότερα, ο Ντίας… μάζεψε τα πόδια του Μοντέρο μέσα στην περιοχή της ομάδας του με τον ρέφερι της αναμέτρησης να υποδεικνύει πέναλτι.

Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο αρχηγός της Σπόρτινγκ, Νάνι, ο οποίος δεν αστόχησε γράφοντας έτσι το 0-1.

Η Μπενφίκα παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ δεν πτοήθηκε και συνέχισε να έχει σωρεία ευκαιριών.

Συγκεκριμένα στο 70ο λεπτό ο απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα, Σαλέν, εξουδετέρωσε ακόμη ένα σουτ των γηπεδούχων, το οποίο επιχείρησε ο Ζίφκοβιτς, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο πορτιέρε της Σπόρτινγκ πραγματοποίησε ακόμη μια τρομερή επέμβαση στο σουτ του Σίλβα.

Ισοφάρισε στο τέλος!

Η Μπενφίκα παρά την πίεση του χρόνου και τις πολλές χαμένες ευκαιρίες της, κατάφερε και ισοφάρισε το παιχνίδι με τον Φέλιξ!

Στο 85ο λεπτό ο Φέλιξ μετά από εξαιρετική σέντρα του Σίλβα, πήρε την κεφαλιά και έφερε στα ίσια στο ματς (1-1) μετατρέποντας έτσι τα τελευταία λεπτά του ντέρμπι σε… θρίλερ!

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια… επική ανατροπή, ωστόσο ο Σαλέν ήταν αυτός που είπε και πάλι “όχι” στην τρομερή εκτέλεση φάουλ του Γκριμάλδο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Αλμέιδα, Ζαρντέλ, Γκριμάλδο, Ντίας, Φέισα, Πίτσι (71΄ Φέλιξ), Σίλβα, Τσέρβι (57΄ Ζίφκοβιτς), Φερνάντες, Φερέιρα (71΄ Σεφέροβιτς).

Σπόρτινγκ: Σαλέν, Τζέφερσον, Πίντο, Κόατες, Ριστόφσκι, Μπατάλια, Φερνάντες (79΄ Πέτροβιτς), Νάνι, Μοντέρο, Ακούνα, Ραφίνια (90΄ Γκασπάρ).

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της, δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Φαρχάν Χακ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top