ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΜΕΤΩΠΟ - ΠΑΙΔΕΙΑ: Αναλυτικά τα μέτρα που ανακοίνωσε η ΠΟΕΔ

ΜΕΤΩΠΟ - ΠΑΙΔΕΙΑ: Αναλυτικά τα μέτρα που ανακοίνωσε η ΠΟΕΔ

«Μαύρη μέρα» αποκάλεσε την Δευτέρα (2/9), πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, σε δηλώσεις του στο περιθώριο της συνεδρίας του ΔΣ της ΠΟΕΔ, εκφράζοντας την ετοιμότητα του εκπαιδευτικού κόσμου για «μακροχρόνιο αγώνα».

Η πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς, «που προηγούμενες χρονιές ξέρουμε πως ήταν αυτή η μέρα, σημαδεύεται από αυτή την απαράδεκτη και αδικαιολόγητη κρίση στην οποία έχουν φέρει την παιδεία του τόπου οι αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας που επικυρώθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο», είπε. «Είναι πραγματικά με θλίψη που ο εκπαιδευτικός κόσμος αύριο πηγαίνει στα σχολεία. Πραγματικά δε νομίζω να ξεχάσουν οι εκπαιδευτικοί, αλλά και ο κόσμος, αυτή η μαύρη μέρα που ξεκινά αύριο το σχολείο με αυτά τα δεδομένα», πρόσθεσε.

Ο κ. Φυλακτού είπε, επίσης, ότι η Γραμματεία της οργάνωσης συνεδριάζει στη βάση των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και ετοιμάζει την εγκύκλιο που θα πάει αύριο στα σχολεία με τις πρώτες οδηγίες, για την πρώτη εβδομάδα, για την εβδομάδα 3 με 7 Σεπτεμβρίου, προς τους εκπαιδευτικούς.

«Μερικά από τα μέτρα τα οποία έχουν αποφασιστεί και θα περιληφθούν σχετίζονται με το θέμα της παραμονής των εκπαιδευτικών για ολόκληρη την εβδομάδα στις σχολικές μονάδες που έχουν τοποθετηθεί. Δεν θα μετακινούνται για οποιεσδήποτε άλλες εξωδιδακτικές δραστηριότητες», ανέφερε.

Ως εκ τούτου, πρόσθεσε ο κ. Φυλακτού, «η προγραμματισμένη επιμόρφωση από το Υπουργείο Παιδείας είτε εντός είτε εκτός του σχολείου δεν θα γίνει και αντί αυτών των επιμορφωτικών συναντήσεων, εμείς καλούμε τα μέλη μας και τους διδασκαλικούς συνδέσμους να πραγματοποιήσουν εμβόλιμες και έκτακτες συνεδρίες προσωπικού, στις οποίες θα μελετήσουν θέματα που άπτονται του σοβαρού ζητήματος ασφάλειας και υγείας, όπως είναι οι νομοθεσίες, οι εγκύκλιοι του Υπουργείου Παιδείας και ανάλογα με τις ερωτήσεις, τους προβληματισμούς και τις απορίες που θα έχουν, θα συντάξουν ένα έγγραφο το οποίο θα αποστείλουν στην οργάνωση για το προωθήσουμε εμείς στη συνέχεια στο Υπουργείο Παιδείας».

Είπε, επίσης, ότι οι Διευθυντές των σχολείων θα κληθούν τις αμέσως επόμενες μέρες να αποστείλουν επιστολή στην αρμόδια αρχή με την οποία θα ζητούν πιστοποιητικά καταλληλόλητας των σχολικών χώρων.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top