ΟΖΕΡΣΑΪ: «Αν η ε/κ πλευρά αρχίσει εξορύξεις, τότε και η τ/κ θα κάνει το ίδιο»

ΟΖΕΡΣΑΪ: «Αν η ε/κ πλευρά αρχίσει εξορύξεις, τότε και η τ/κ θα κάνει το ίδιο»

Το Κυπριακό περνά από κρίσιμη καμπή, σύμφωνα με τον «αναπληρωτή πρωθυπουργό» και «υπουργό εξωτερικών» στα κατεχόμενα, Κουντρέτ Οζερσάι, σημειώνοντας ότι, με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η Κύπρος διέρχεται μία περίοδο στρατηγικής σημασίας.

Σε δηλώσεις με αφορμή την επικείμενη επίσκεψή του στην Άγκυρα, ο Οζερσάι είπε ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες περιμένει απάντηση για το τί θα γίνει στην Κύπρο και σημείωσε ότι είναι σημαντικό ο Γκουτέρες να αναζητεί ακόμα απάντηση.

Πρόσθεσε ότι το σκηνικό θα ξεκαθαρίσει μετά τη συνάντηση του Γκουτέρες με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων στη Νέα Υόρκη.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του στην Άγκυρα, ο Οζερσάι είπε ότι θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, το Κυπριακό, επισημαίνοντας ότι είναι σημαντικός ο συντονισμός με την Τουρκία.

Όπως είπε, θα συζητηθεί και το θέμα των υδρογονανθράκων. Ο Οζερσάι ανέφερε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά παραγνωρίζει τη βούληση της τουρκοκυπριακής πλευράς και προχωρεί μονομερώς.

Ο Οζερσάι σημείωσε ότι και οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαιώματα και θα πρέπει να έχουν λόγο στις οποιεσδήποτε ενέργειες.

Πρόσθεσε ότι, εάν η ελληνοκυπριακή πλευρά αρχίσει εξορύξεις, τότε και η τουρκοκυπριακή πλευρά θα κάνει το ίδιο.

Ο Οζερσάι είπε, επίσης, ότι με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η Κύπρος διέρχεται μία περίοδο στρατηγικής σημασίας.

Μίλησε και για «νέα εποχή», ιδιαίτερα τώρα που αμφισβητείται η ανάγκη παρουσίας της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο, προσθέτοντας ότι τα πράγματα αλλάζουν.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - Δολοφονία 22χρονου φοιτητή: Γνωρίστηκαν μέρες πριν τον φόνο, τον παρέσυρε με πρόσχημα δουλειά - Ποιο το «κλειδί» της υπόθεσης

VIDEO - Δολοφονία 22χρονου φοιτητή: Γνωρίστηκαν μέρες πριν τον φόνο, τον παρέσυρε με πρόσχημα δουλειά - Ποιο το «κλειδί» της υπόθεσης

Το κινητό τηλέφωνο του θύματος φαίνεται πως αποτέλεσε το κρίσιμο στοιχείο που οδήγησε στην ταυτοποίηση και τελικά στην «αποκάλυψη» του καθ’ ομολογία δράστη στην υπόθεση της δολοφονίας του 22χρονου Sahruar Ahmed Emon, φοιτητή από το Μπαγκλαντές, τα ίχνη του οποίου είχαν εξαφανιστεί από τις 12 Ιουνίου.