Βουλή: Θέλει τη δημιουργία νέου Συνεργατισμού – Ποιο το σχέδιο

Βουλή: Θέλει τη δημιουργία νέου Συνεργατισμού – Ποιο το σχέδιο

Το μήνυμα πως μπορεί να δημιουργηθεί μια νέα μορφή Συνεργατισμού στην Κύπρο, στάλθηκε σήμερα κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής για το καθεστώς των περιουσιών των Συνεργατικών Ιδρυμάτων στα κατεχόμενα μετά την αναδιάρθρωση του Συνεργατισμού.

Όπως αναφέρθηκε, η αναγέννηση του Συνεργατισμού, μπορεί να ξεκινήσει από τον εμπορικό τομέα, δηλαδή παντοπωλεία και ακολούθως υπάρχει προοπτική να προχωρήσει και στον πιστωτικό τομέα, δηλαδή μικρών τραπεζών. Η βάση του νέου Συνεργατισμού, όπως τονίστηκε, είναι ο εμπορικός τομέας των αγροτών.
 
Η Πρόεδρος της επιτροπής Σκεύη Κουκουμά σε δηλώσεις της μετά τη συνεδρία, είπε αρχικά πως κατά τη συνεδρία άκουσαν την κραυγή αγωνίας των αγροτικών οργανώσεων, που αποτελούσαν τη δύναμη που γέννησε του Συνεργατισμού, ο οποίος από την άλλη αποτελούσε το αποκούμπι των αγροτών για να αποφεύγουν τους τοκογλύφους.
 
Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να πλήξουν το Ιράν εντός ημερών - Νέες επιθέσεις του Ισραήλ στο Ιράν

LIVE: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να πλήξουν το Ιράν εντός ημερών - Νέες επιθέσεις του Ισραήλ στο Ιράν

Σκηνικό γενικευμένης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή - Ισραήλ και Ιράν συνεχίζουν τις εκατέρωθεν επιθέσεις ενώ αυξάνονται οι φόβοι για άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ - Όλες οι εξελίξεις.