ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Πέταξαν βιβλία της παλιάς βιβλιοθήκης στα απόβλητα -Η επίσημη θέση της υπεύθυνης λειτουργού -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Πέταξαν βιβλία της παλιάς βιβλιοθήκης στα απόβλητα -Η επίσημη θέση της υπεύθυνης λειτουργού -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

15:06 - Με θλίψη παρακολουθήσαμε την φωτογραφία που μας στάλθηκε από αναγνώστη για βιβλία της βιβλιοθήκης που κατά την μεταφορά τους κατέληξαν σε skip.

Του Ιάκωβου Ιακώβου

Η νέα βιβλιοθήκη που θα γίνει στην Πανεπιστημιούπολη είναι σχεδόν έτοιμη και σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline ξεκίνησε η μεταφορά των βιβλίων από την παλιά στην νέα.

Η προηγούμενη βιβλιοθήκη βρισκόταν στα γραφεία του Πανεπιστημίου στην Λεωφόρο Καλλιπόλεως.

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, τα βιβλία -όμως υποθέτουμε- δεν βρέθηκαν στον σωστό προορισμό τους.

Η φωτογραφία είναι από μεγάλο κάδο αποριμμάτων (skip) που βρίσκεται κοντά στην νέα βιβλιοθήκη με τα βιβλία -σύμφωνα με την καταγγελία που έχουμε- να «ξεχειλίζουν» τον χώρο των αποβλήτων.

Δείτε τις φωτογραφίες που πραγματικά θλίβουν:

Αρχικά δεν κατέστη δυνατό να επικοινωνήσουμε με τους υπεύθυνους του Πανεπιστημίου Κύπρου για να μας εκθέσουν τις  απόψεις τους, παρά τις προσπάθειες που κάναμε μέσω τηλεφώνου. Ωστόσο, αργότερα εντός της ημέρας (13/09, 17:22) επικοινώνησε με τα γραφεία μας η αρμόδια λειτουργός της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δέσποινα Λάμπρου.

Η κα Λάμπρου μας ανέφερε: "Πρόκειται για πεπαλαιωμένα περιοδικά, για τα οποία υπάρχουν πολλαπλά αντίτυπα και είναι περασμένων ετών. Επίπλέον να αναφέρω ότι υπάρχουν αντίτυπά τους σε ηλεκτρονική μορφή. Όλες οι βιβλιοθήκες ανά το παγκόσμιο, όταν ανανεώνουν το υλικό τους που λόγω πλέον του ηλεκτρονικού ψηφιοποιημένου υλικού είναι πολλαπλό, κάνουν ό,τι έκανε και η δική μας βιβλιοθήκη. Στέλνουν τους τίτλους με όλες τις εκδόσεις στο δίκτυο βιβλιοθηκών εσωτερικού και εξωτερικού που διαθέτουν και αναμένουν ανταπόκριση για πολλούς μήνες, πριν οδηγήσουν το υλικό στην αναπόφευκτη ανακύκλωση".

Μας είπε, ακόμη, πως έγιναν προσπάθειες προκειμένου οι εν λόγω τόμοι να δοθούν σε άλλες βιβλιοθήκες της Κύπρου και του εξωτερικού, οι οποίες όμως δεν ευοδώθηκαν.

Διευκρίνησε, επίσης, ότι τα βιβλία που κατέληξαν στο skip θα μεταφερθούν σε κατάλληλο χώρο για ανακύκλωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top