ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΑΡΝΑΚΑ-ΑΠΑΓΩΓΗ: Βαριές και ασήκωτες οι ποινές για τον 35χρονο δράστη σε περίπτωση καταδίκης

ΛΑΡΝΑΚΑ-ΑΠΑΓΩΓΗ: Βαριές και ασήκωτες οι ποινές για τον 35χρονο δράστη σε περίπτωση καταδίκης

Συγκλονισμένη είναι η κυπριακή κοινωνία από την απαγωγή δύο 10χρονων από 35χρονο στη Λάρνακα. Υπάρχουν μάλιστα και αυτοί οι εξαγριωμένοι πολίτες που ζήτησαν «να δοθεί ο απαγωγέας στο λαό» ωστόσο η Κυπριακή δικαιοσύνη έχει μεριμνήσει για την παραδειγματική του τιμωρία. Οι ποινές είναι ιδιαίτερα αυστηρές με τον δράστη να είναι αντιμέτωπος με την δια βίου φυλάκιση.

Στο κελί για 8 μέρες θα παραμείνει ο απαγωγέας των δύο ανήλικων στη Λάρνακα, ωστόσο αναμένεται να περάσει αρκετά χρόνια της ζωής του στη φυλακή καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με πολύ σοβαρές κατηγορίες.(δεν του έχουν απαγγελθεί ακόμα)

Συγκεκριμένα εναντίον του διερευνώνται τα αδικήματα της απαγωγής, αρπαγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό, της περιαγωγής σε κατάσταση νάρκωσης και της άδικης απόκρυψης ή περιορισμού απαχθέντος.

Για το πιο πάνω αδικήματα ο ποινικός κώδικας επισύρει αυστηρές ποινές. Διαβάστε αναλυτικά:

-Περιαγωγή σε κατάσταση νάρκωσης με σκοπό διάπραξης κακουργήματος ή πλημμελήματος

Στο άρθρο 227 αναφέρεται:  Όποιος, με σκοπό διάπραξης ή διευκόλυνσης της διάπραξης κακουργήματος ή πλημμελήματος ή διευκόλυνσης της διαφυγής του υπαίτιου μετά τη διάπραξη ή την απόπειρα διάπραξης κακουργήματος ή πλημμελήματος, χορηγεί ή αποπειράται να χορηγήσει σε οποιοδήποτε πρόσωπο φάρμακο ή πράγμα ικανό να ναρκώσει ή να εξουδετερώσει τη δύναμη του για αντίσταση, είναι ένοχος κακουργήματος και υπόκειται στην ποινή της φυλάκισης διά βίου.

-Αρπαγή ή απαγωγή προσώπου με σκοπό κρυφό και άδικο περιορισμό

Το άρθρο 250 αναφέρει ότι: Όποιος αρπάζει ή απαγάγει άλλο, με σκοπό να προκαλέσει τον κρυφό και άδικο περιορισμό αυτού, είναι ένοχος κακουργήματος και υπόκειται σε φυλάκιση επτά χρόνων.

-Ορισμός απαγωγής

Όποιος με βία εξαναγκάζει ή με οποιαδήποτε απατηλά μέσα παρακινεί άλλο να φύγει από κάποιο τόπο, θεωρείται ότι απαγάγει το εν λόγω πρόσωπο.

-Ποινή αρπαγής

Στο άρθρο 248 αναφέρεται:Όποιος αρπάζει πρόσωπο από τη Δημοκρατία ή από νόμιμη κηδεμονία, είναι ένοχος κακουργήματος και υπόκειται σε φυλάκιση επτά χρόνων και σε χρηματική ποινή.

-Άδικη απόκρυψη ή περιορισμός αρπαγέντος ή απαχθέντος

Στο άρθρο 252 αναφέρεται: Όποιος άδικα αποκρύβει ή περιορίζει οποιοδήποτε πρόσωπο, ενώ γνωρίζει ότι αυτό έχει αρπαγεί ή έχει απαχθεί, είναι ένοχος κακουργήματος και τιμωρείται με τον ίδιο τρόπο ωσάν αυτός είχε αρπάξει ή απαγάγει τέτοιο πρόσωπο με την ίδια πρόθεση ή γνώση ή για τον ίδιο σκοπό με τον οποίο ή για τον οποίο αυτός το αποκρύβει ή το περιορίζει.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top