ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Παντελής έλλειψη συνεργασίας Τουρκίας-Κύπρου για οργανωμένο έγκλημα

Παντελής έλλειψη συνεργασίας Τουρκίας-Κύπρου για οργανωμένο έγκλημα

Την παντελή έλλειψη συνεργασίας της Τουρκίας με την Κυπριακή Δημοκρατία στον τομέα καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας, έθιξαν Κύπριοι βουλευτές στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας πως το γεγονός αυτό «θέτει σε κίνδυνο τη συνολική αποτελεσματικότητα των στόχων της Ευρωπόλ».

Οι Κύπριοι βουλευτές συμμετείχαν στη συζήτηση επί του Προσχεδίου Πολυετούς Προγραμματισμού της Ευρωπόλ, για τα έτη 2019-2021 αναφέρει σημερινό ανακοινωθέν της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκαν στις 25 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες οι εργασίες της τρίτης συνάντησης της Μικτής Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Ευρωπόλ, στις οποίες συμμετείχαν ο επικεφαλής της αντιπροσωπίας της Βουλής των Αντιπροσώπων στην εν λόγω Ομάδα, Δημήτρης Δημητρίου και τα μέλη της αντιπροσωπίας, βουλευτές, Νίκος Κέττηρος και Ηλίας Μυριάνθους.

Οι Κύπριοι βουλευτές εξέφρασαν έντονες επιφυλάξεις σχετικά με τη συμπερίληψη της Τουρκίας μεταξύ των χωρών με τις οποίες επείγει η σύναψη συμφωνίας ανταλλαγής δεδομένων με την Ευρωπόλ, λόγω του εξαιρετικά χαμηλού επιπέδου προστασίας των προσωπικών δεδομένων στη γείτονα χώρα.

Σημείωσαν ότι το εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο προστασίας των προσωπικών δεδομένων στη γείτονα χώρα, «επιδεινώνεται περαιτέρω από το μόλις εφαρμοσθέν στην Τουρκία πολύ αυστηρό σύνολο αντιτρομοκρατικών μέτρων».

Οι Κύπριοι βουλευτές καταδίκασαν «την παντελή έλλειψη συνεργασίας της χώρας αυτής με την Κύπρο στον τομέα καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας, γεγονός το οποίο, όπως υπογραμμίστηκε, θέτει σε κίνδυνο τη συνολική αποτελεσματικότητα των στόχων της Ευρωπόλ».

Τονίστηκε, εξάλλου, από κυπριακής πλευράς ότι, «υπό αυτές τις συνθήκες, η αναβάθμιση και η διεύρυνση του συμβατικού πλαισίου που διέπει τις σχέσεις της Ευρωπόλ με τη Τουρκία στέλνει λανθασμένα μηνύματα όσον αφορά την πραγματική σημασία που αποδίδεται από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών».

Μέλη της κυπριακής αντιπροσωπίας υπέβαλαν επίσης ερωτήσεις σχετικά με τις προοπτικές συνεργασίας της Ευρωπόλ με την Αίγυπτο, ιδίως στο πλαίσιο της συμβολής της φίλης χώρας στην αποτροπή της καταπολέμησης της εισόδου παράτυπων μεταναστών στην ΕΕ.

Σε συζήτηση που αφορούσε στη συμβολή της Ευρωπόλ στην καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος και του ξεπλύματος χρήματος, μέλη της αντιπροσωπίας υπέβαλαν ερωτήσεις σχετικά με τις ενδεχόμενες επιπτώσεις της αυξανόμενης χρήσης κρυπτονομισμάτων στις προσπάθειες καταπολέμησης του οικονομικού εγκλήματος.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top