ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ Νεοφύτου: «O ΔΗΣΥ θα στηρίξει την Κυβέρνηση για επανένωση της Κύπρου»

Αβέρωφ Νεοφύτου: «O ΔΗΣΥ θα στηρίξει την Κυβέρνηση για επανένωση της Κύπρου»

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα στηρίξει την Kυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη για επανένωση και απελευθέρωση της Κύπρου, αλλά και για να δώσει προοπτική και μέλλον στη νέα γενιά, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της παράταξης, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την Τρίτη Ηλικία, που διοργάνωσε η Επαρχιακή Γραμματεία του ΔΗΣΥ Αμμοχώστου, στο Δάσος 'Αχνας, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι «περνούμε μια περίοδο γεμάτη από προκλήσεις» με πρώτη την «εθνική προσπάθεια για την επανένωση του τόπου», προσθέτοντας ότι σήμερα βρέθηκε «σε μια εκδήλωση του ΔΗΣΥ Αμμοχώστου με τη μισή επαρχία της Αμμοχώστου να μένει έπειτα από 44 χρόνια κάτω από την τουρκική εισβολή και κατεχόμενη».

Προσπάθεια μας, συνέχισε «και αυτός ήταν ο στόχος της ίδρυσης του Δημοκρατικού Συναγερμού είναι να σπάσουμε το αδιέξοδο, να επανενώσουμε τη πατρίδα μας και να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας σε μια ελεύθερη Κύπρο».

Ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε και στις «προκλήσεις που έχουμε στο εσωτερικό», σημειώνοντας πως «μια κοινωνία για να μπορεί να υπερηφανεύεται πρέπει πρώτα να διασφαλίσει μιαν αξιοπρεπή διαβίωση στα άτομα της τρίτης ηλικίας αλλά παράλληλα να δώσει προοπτική και μέλλον στα παιδιά της. Και σ’αυτούς τους δύο άξονες θα στηρίξουμε την Κυβέρνηση μας, την Κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη, τώρα που η οικονομία στάθηκε στα πόδια πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα για ενίσχυση των χαμηλών συντάξεων, για κοινωνική δικαιοσύνη».

Αυτό συνέχισε, απευθυνόμενος στους ηλικιωμένους, «το οφείλουμε στην κοινωνία και σε εσάς» σημειώνοντας πως «την ίδια ώρα να δώσουμε την προοπτική για αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας στα δικά σας παιδιά και στα εγγόνια».

Ο κ. Νεοφύτου έδωσε συγχαρητήρια στον Επαρχιακό Γραμματέα του ΔΗΣΥ Αμμοχώστου και στους συνεργάτες του για την «εξαίρετη πρωτοβουλία, η οποία δείχνει και αποδεικνύει ακόμα μια φορά, πως η ραχοκοκαλιά του Δημοκρατικού Συναγερμού, η μεγάλη του δύναμη είστε εσείς. Εσείς που μαζί με τον Γλαύκο Κληρίδη το 1976 ιδρύσατε το μεγάλο Δημοκρατικό Συναγερμό», ανέφερε.

Ταυτόχρονα ευχαρίστησε τους ηλικιωμένους που, όπως είπε, «μας δίνετε δύναμη με το να είστε πάντα δίπλα μας. Και εμείς», είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, «σας υποσχόμαστε ότι θα είμαστε και εμείς με όλες μας τις δυνάμεις στο δικό σας πλευρό για τους κοινούς αγώνες, για μια καλύτερη Κύπρο για μας και τα παιδιά μας».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top