ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Το ΓεΣΥ θα εφαρμοστεί όπως προβλέπεται από τον νόμο»

«Το ΓεΣΥ θα εφαρμοστεί όπως προβλέπεται από τον νόμο»

Το ΓΕΣΥ θα εφαρμοστεί όπως προβλέπεται από τον νόμο, είπε την Τετάρτη (3/10) ο Πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, Θωμάς Αντωνίου, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα.

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών ξεκαθάρισε ότι η Συμμαχία δεν πρόκειται να αποδεχτεί την παρεμπόδιση της υλοποίησης του ΓΕΣΥ και εξέφρασε βαθιά ικανοποίηση για το έργο που επιτελεί ο οργανισμός, επειδή όπως είπε, τηρείται το χρονοδιάγραμμα που θέτει ο νόμος και οι αποφάσεις που λήφθηκαν στις συνεδρίες του συμβουλίου αρχηγών των κομμάτων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Λιλλήκας πρόσθεσε ότι η υλοποίηση του ΓΕΣΥ είναι πολύ μεγάλο εγχείρημα και ταυτόχρονα εθνικό στοίχημα, που με την υλοποίηση του θα αποτελεί τη μεγαλύτερη κοινωνική κατάκτηση του λαού, των τελευταίων δεκαετιών.

Πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι το τρένο ξεκίνησε και θα τερματίσει ως οφείλει στο σταθμό, είπε και πρόσθεσε ότι η Συμμαχία Πολιτών δεν πρόκειται να αποδεχτεί την όποια αναβολή, ή την οποία αναστολή, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην ακύρωση του ΓΕΣΥ.

«Εμείς θα σταθούμε δίπλα στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, στο πλευρό της Κυβέρνησης ενόσω η Κυβέρνηση δείχνει όλη την καλή διάθεση να υλοποιήσει, επειδή οι Κύπριοι ασθενείς και οι Κύπριοι πολίτες έχουν δικαίωμα να πληρώνουν λιγότερα και να έχουν μεγαλύτερες επιλογές στον τομέα της υγείας, σε ιατρούς και σε ανώτερης ποιότητας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» είπε προσθέτοντας πως «για αυτό παραμένουμε σταθεροί υποστηρικτές του ΓΕΣΥ και σταθεροί συνεργάτες του ΟΑΥ με όλη την καλή διάθεση να συμβάλουμε στην επίλυση των όποιων προβλημάτων και την προσπάθεια να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια που ενδεχόμενα κάποιοι να θέλουν να θέσουν ώστε να αποτρέψουν την υλοποίηση του ΓΕΣΥ».

«Το τρένο ξεκίνησε και θα τερματίσει», επανέλαβε.

Ο Πρόεδρος του ΟΑΥ, είπε ότι ο κυπριακός λαός δια της εκτελεστικής εξουσίας και δια της Βουλής ομόφωνα αποφάσισε να εφαρμόσει συγκεκριμένο σύστημα υγείας.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι ο ΟΑΥ εφαρμόζει τον νόμο, ο οποίος καθορίζει χρονοδιαγράμματα, τη δομή, την αρχιτεκτονική και τη φιλοσοφία του σχεδιασμού.

Διαβεβαιώνοντας ότι «θα υπηρετήσουμε τον νόμο μέχρι τέλους», ο Πρόεδρος του ΟΑΥ χαρακτήρισε παραγωγική τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών.

Πρόσθεσε πως κατά τη συνάντηση ενημέρωσε για την πορεία υλοποίησης του ΓΕΣΥ, αντηλλάγησαν απόψεις και δόθηκε διαβεβαίωση ότι ο ΟΑΥ εργάζεται για να υλοποιήσει τα χρονοδιαγράμματα.

«Θεωρούμε ότι θα έχουμε τη στήριξη, της Συμμαχίας Πολιτών και όλων των πολιτικών δυνάμεων αναμένοντας ότι θα συνεχίσουν να στέκονται στον νόμο που ψηφίστηκε», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς εάν νιώθει ότι κάποιοι προσπαθούν να ανατρέψουν την πορεία υλοποίησης του ΓΕΣΥ, ο Πρόεδρος του ΟΑΥ, είπε ότι ο Πρόεδρος της Συμμαχίας έστειλε ένα γενικό μήνυμα ότι στηρίζει το νόμο που ψηφίστηκε ομόφωνα από τη Βουλή.

Πρόσθεσε ότι πέραν αυτού, ο ΟΑΥ είναι σε μια διαδικασία διαβουλεύσεων.
«Διαβουλευόμαστε καλή τη πίστη στον πλαίσιο του νόμου», ανέφερε.

Παρατήρησε ότι «είναι αναμενόμενο ότι στο πλαίσιο της διαβούλευσης θα ανέβουν οι τόνοι και θα λεχθούν πράγματα, αλλά», είπε, «το βέβαιο είναι ότι το ΓΕΣΥ θα εφαρμοστεί όπως προβλέπεται από τον νόμο».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top