ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περδίκης: 'ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ οι μόνοι που συζητούν και μάλιστα δημόσια το θέμα της λύσης δύο κρατών'

Περδίκης: 'ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ οι μόνοι που συζητούν και μάλιστα δημόσια το θέμα της λύσης δύο κρατών'

Oι μόνοι οι οποίοι συζητούν και μάλιστα δημόσια το θέμα της λύσης δύο ξεχωριστών κρατών είναι οι ηγεσίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ, δημιουργώντας ζημιά στη διαχείριση του κυπριακού προβλήματος και στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων του κυπριακού λαού, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης.

Σε παρατήρηση μετά τη συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος με θέμα τις Ευρωεκλογές, ότι γίνεται συζήτηση στο εσωτερικό μέσα από δημόσιες τοποθετήσεις για κάποιους που θέτουν θέμα δύο κρατών ενώ υπάρχει και ένα ζήτημα περί κινδυνολογίας και τσουναμιών για τα οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι έχει κουραστεί να τα ακούει, ο κ. Περδίκης είπε ότι το Κίνημα μπορεί να κατανοήσει την ψεσινή αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι «η αλήθεια είναι ότι οι μόνοι οι οποίοι συζητούν και μάλιστα δημόσια το θέμα της λύσης δύο ξεχωριστών κρατών είναι οι ηγεσίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ».

«Στην κοινωνία, στον πολιτικό κόσμο δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και εμείς ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών απορρίπτουμε κάθε ιδέα για διχοτόμηση, για λύση δύο ξεχωριστών κρατών ή για συνομοσπονδία», ανέφερε, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει για το Κίνημα τέτοιο θέμα.

«Κακώς τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν αναδείξει αυτό το θέμα, το συζητούν από πρωί μέχρι νύκτα και δημιουργούν ζημιά στη διαχείριση του κυπριακού προβλήματος και στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων του κυπριακού λαού», πρόσθεσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών.

Ευρωεκλογές
----------------

Εξάλλου, ο κ. Περδίκης είπε ότι προσπάθεια του Κινήματος για τις ευρωεκλογές είναι να συνεργαστεί με την κοινωνία, με πολιτικά κόμματα που μπορεί να συνεργαστεί αλλά και με προσωπικότητες.

Σε δηλώσεις μετά την τακτική συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος, ο κ. Περδίκης είπε ότι εξετάστηκαν θέματα που αφορούν την οργανωτική ανάπτυξη του Κινήματος, τη λειτουργία των θεματικών επιτροπών, την επικοινωνιακή εικόνα και την ανάπτυξη του γραφείου επικοινωνίας καθώς και την ετοιμασία του Κινήματος για τη νέα κοινοβουλευτική σεζόν και τις ευρωεκλογές.

Ο κ. Περδίκης είπε ότι στα πλαίσια της προετοιμασίας του Κινήματος για τις ευρωεκλογές «έχουμε παραγγείλει μια έρευνα της κοινής γνώμης η οποία παρουσιάστηκε σήμερα στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής», προσθέτοντας ότι «τα μηνύματα είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικά».

«Στη βάση αυτών των στοιχείων θα συνεχίσουμε και τον διάλογο με τα υπόλοιπα κόμματα με τα οποία είμαστε σε συνεννόηση, τις ανεξάρτητες προσωπικότητες, ενώ έχουμε και μια ανοικτή διαδικασία με τον Τ/κ δημοσιογράφο Σενέρ Λεβέντ», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν το Κίνημα θα κατέλθει αυτόνομα ή με συνεργασία στις ευρωεκλογές, ο κ. Περδίκης είπε ότι «η προσπάθεια μας είναι προς την πλευρά της συνεργασίας με την κοινωνία, με πολιτικά κόμματα που μπορούμε να συνεργαστούμε αλλά και με προσωπικότητες».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top