ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ι. Νικολάου: «Η μη συμμόρφωση διοικητικών οργάνων με δικαστικές αποφάσεις ταλανίζει την κυπριακή δικαιοσύνη»

Ι. Νικολάου: «Η μη συμμόρφωση διοικητικών οργάνων με δικαστικές αποφάσεις ταλανίζει την κυπριακή δικαιοσύνη»

Η παράλειψη κάποιων αρχών ή οργάνων να συμμορφώνονται με τις αποφάσεις των δικαστηρίων, δυστυχώς ταλανίζει την κυπριακή δικαιοσύνη για χρόνια, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, εκφράζοντας την ανάγκη όπως βρεθεί ο τρόπος για να υπάρξει ρύθμιση του θέματος αυτού.

Ο Υπουργός ήταν σήμερα παρών στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, η οποία συνέχισε τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη συμμόρφωση της διοίκησης με τις αποφάσεις του Διοικητικού Δικαστηρίου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Νικολάου είπε ότι κατά τη σημερινή συνεδρία ολοκληρώθηκε η κατ’ άρθρο συζήτηση του νομοσχεδίου και πως τα μέλη της Επιτροπής έθεσαν κάποια ερωτήματα τα οποία θα απαντηθούν σε επόμενη συνεδρία της Επιτροπής.

Πρόκειται, είπε, «για ένα αρκετά δύσκολο νομοσχέδιο με λεπτές γραμμές ρύθμισης και γι΄αυτό το λόγο η συζήτηση η οποία γίνεται ενώπιον της Επιτροπής και ο προβληματισμός από τα μέλη δεν κρίνεται αδικαιολόγητος».

Εκείνο που έχει ιδιαίτερη σημασία, πρόσθεσε ο Υπουργός, είναι ότι θα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος για να υπάρξει ρύθμιση σε ένα θέμα «το οποίο, δυστυχώς, για χρόνια ταλανίζει την κυπριακή δικαιοσύνη και ειδικότερα τη δικαιοσύνη στα θέματα διοικητικού δικαίου», και που αφορά, όπως είπε, «στην παράλειψη κάποιων αρχών ή οργάνων να συμμορφωθούν με τις αποφάσεις των δικαστηρίων».

 «Δυστυχώς κατά καιρούς έχουμε δει αποφάσεις να επαναλαμβάνονται από τα δικαστήρια καθότι δεν υπήρξε ενεργή συμμόρφωσης των διοικητικών οργάνων με τις αποφάσεις αυτές. Συνεπώς η απαίτηση για ρύθμιση της διαδικασίας που θα επιβάλλει την ενεργή συμμόρφωση είναι επιβεβλημένη και νομίζω ότι σε αυτό το σημείο συμφωνούμε τόσο η εκτελεστική όσο και η νομοθετική εξουσία», είπε.

 «Θέλω να ελπίζω ότι στην επόμενη συνεδρία μέσα από τον προβληματισμό που θα γίνει και από τα μέλη της Επιτροπής θα μπορεί να βρεθούν κι άλλες επιλογές που ουσιαστικά θα ρυθμίσουν διατάξεις που να υποχρεώνουν τα διοικητικά όργανα για να συμμορφώνονται με τις αποφάσεις των δικαστηρίων», κατέληξε.

Στην Επιτροπή Νομικών συζητείται και η πρόταση νόμου που κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και Πανίκος Λεωνίδου προς επιβολή ποινών για περιφρόνηση αποφάσεων του Διοικητικού Δικαστηρίου και η πρόταση νόμου του Βουλευτή της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργου Λιλλήκα και του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργου Περδίκη για επιβολή κυρώσεων για μη ενεργό συμμόρφωση με αποφάσεις του Διοικητικού Δικαστηρίου.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top