Άμεση μεταφορά 50.000 υποθηκών από Συνεργατισμό στην Ελληνική – Έτρεχε να προλάβει το Κτηματολόγιο

Άμεση μεταφορά 50.000 υποθηκών από Συνεργατισμό στην Ελληνική – Έτρεχε να προλάβει το Κτηματολόγιο

Σε «χρόνο ρεκόρ» μετέφερε το Κτηματολόγιο 50.000 υποθήκες ακινήτων από τον Συνεργατισμό στην Ελληνική Τράπεζα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» στις 08/08 υπεβλήθη αίτημα για μεταφορά των υποθηκών από τον ένα οργανισμό στον άλλο, με τους εκπροσώπους τους να ζητούν όπως η μεταφορά πραγματοποιηθεί έως τις 03/09.

Ένα διάστημα στο οποίο αρκετοί υπάλληλοι του Κτηματολογίου έλειπαν καθώς ήταν περίοδος διακοπών.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα – και συγκεκριμένα στον συνάδελφο Βάσο Βασιλείου – ο διευθυντής του Κτηματολογίου, Ανδρέας Σωκράτους, το Τμήμα ενεργοποιήθηκε άμεσα και έγιναν πιλοτικές πράξεις μεταφοράς υποθηκών για να διαπιστωθεί κατά ποσό το σύστημα μπορεί να ανταπεξέλθει και να αντέξει την μεταβίβαση και των 50 χιλιάδων υποθηκών.

Αρχικά έγινε χειροκίνητη μεταφορά 180 υποθηκών, ανέφερε ο κ. Σωκράτους, ενώ στη συνέχεια έγινε η αυτοματοποιημένη μεταφορά των υπόλοιπων υποθηκών.

Παράλληλα, ο κ. Σωκράτους, ανέφερε πως διαμοιράστηκαν σε όλες τις επαρχίες οι υποθήκες και έγινε έλεγχος κατά ποσό τα έγγραφα ήταν πλήρη για να διεξαχθεί ομαλά η διαδικασία.

Διαδικασία η οποία ολοκληρώθηκε επιτυχώς και εντός των χρονικών πλαισίων.  

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διπλωματική κινητικότητα σε όλα τα μέτωπα: Από το Κυπριακό ως τη Γάζα

Διπλωματική κινητικότητα σε όλα τα μέτωπα: Από το Κυπριακό ως τη Γάζα

Σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών εξελίξεων και αυξημένων διπλωματικών διεργασιών, η Κυπριακή Δημοκρατία εντείνει την εξωτερική της δράση τόσο στο Κυπριακό, όσο και στο ανθρωπιστικό μέτωπο της Μέσης Ανατολής. Με φόντο την προγραμματισμένη συνάντηση υπό τον ΟΗΕ για το Κυπριακό, τη διαρκή δέσμευση στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και την έτοιμη ανθρωπιστική αποστολή προς τη Γάζα μέσω του σχεδίου «Αμάλθεια», η Λευκωσία επιχειρεί να ενισχύσει τον διεθνή της ρόλο, προωθώντας ταυτόχρονα σταθερότητα, ειρήνη και αλληλεγγύη στην ευρύτερη περιοχή.