ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παπαδόπουλος: «Η έννοια της χαλαρής Ομοσπονδίας δεν έχει εξηγηθεί ακόμα από τον Πρόεδρο»

Ν. Παπαδόπουλος: «Η έννοια της χαλαρής Ομοσπονδίας δεν έχει εξηγηθεί ακόμα από τον Πρόεδρο»

Το Δημοκρατικό Κόμμα θεωρεί πως το Εθνικό Συμβούλιο πρέπει να συνεχίσει τη συζήτηση γύρω από την αποκεντρωμένη ή και χαλαρή Ομοσπονδία, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος σημείωσε πως η έννοια της αποκεντρωμένης ή και χαλαρής ομοσπονδίας δεν έχει ακόμα επεξηγηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις του, μετά από την ολοκλήρωση της μαθητικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου και κληθείς να σχολιάσει τη συζήτηση που γίνεται σε σχέση με το αν συζητά ο Πρόεδρος για Ομοσπονδία ή σε κατ’ ιδίαν επαφές μιλά για Συνομοσπονδία, ο κ. Παπαδόπουλος είπε: «Δεν μπορώ εγώ να μιλήσω εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά μπορώ να διαψεύσω ότι σε μένα έθεσε ένα τέτοιο ζήτημα».

«Ανταλλάξαμε απόψεις για την προτεινόμενη εισήγηση του Προέδρου για την αποκεντρωμένη ή και χαλαρή συνομοσπονδία, για την οποία το ΔΗΚΟ εξακολουθεί να διατηρεί έντονες επιφυλάξεις», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

 

Επέτειος 28ης Οκτωβρίου

Για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε πως «αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους εμάς σήμερα εκείνοι που δεν αποδέχθηκαν και δεν υπέκυψαν στον ολοκληρωτισμό και στον επεκτατισμό, αντίθετα αγωνίστηκαν φυλακίστηκαν και θυσιαστικά υπερασπιζόμενοι την ελευθερία και την Δημοκρατία».

Σημείωσε ότι «ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε στο Κυπριακό οφείλουμε να αντλήσουμε ιστορικά διδάγματα από το έπος του 40 και ‘μεις σήμερα ως κυπριακός ελληνισμός να υπερασπιστούμε το δίκαιο την αξιοπρέπεια και την ιστορία μας».

 

Έκτακτη Συνέλευση ΠΙΣ και αποφάσεις

Για τις χθεσινές αποφάσεις του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως «οφείλουμε να σημειώσουμε ότι είναι θετικό το γεγονός ότι ο ΠΙΣ είναι διατεθειμένος να συμμετάσχει στο ΓεΣΥ, έστω και με προϋποθέσεις και θεωρώ ότι κάποιες από τις εισηγήσεις ή και απαιτήσεις του είναι λογικές».

Πρόσθεσε ότι «από εκεί και πέρα ελπίζουμε ότι θα ακολουθήσει ένας αποτελεσματικός και εποικοδομητικός διάλογος με το Υπουργείο Υγείας, έτσι ώστε να ξεπεραστούν τα όποια  προβλήματα και να εφαρμοστεί το ΓεΣΥ, όπως αυτό έχει αποφασιστεί από τη Βουλή εντός του 2019».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top