Πρέσβης Ελλάδος: «Τιμούμε εκείνους που αγωνίστηκαν για κάποια όχι και τόσο αυτονόητα ιδανικά τη σημερινή εποχή»

Πρέσβης Ελλάδος: «Τιμούμε εκείνους που αγωνίστηκαν για κάποια όχι και τόσο αυτονόητα ιδανικά τη σημερινή εποχή»

Σήμερα τιμάμε εκείνους τους ανθρώπους του μόχθου που αγωνίστηκαν για κάποια όχι και τόσο αυτονόητα ιδανικά τη σημερινή εποχή, δήλωσε ο Πρεσβευτής της Ελλάδας στην Κύπρο Ηλίας Φωτόπουλος, μετά το πέρας της παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Αγωνίστηκαν για ελευθερία, για δημοκρατία, για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για μια Ευρώπη καλύτερη, είπε ο κ. Φωτόπουλος.

Ανέφερε ότι μας έχουν θέσει παρακαταθήκες για μια νέα Ευρώπη της οποίας είμαστε μέλος και η Ελλάδα και η Κύπρος και έχουμε και εκεί χρέος, σημερινό χρέος.

Κατ΄ αρχήν να απομονώσουμε τα ακραία στοιχεία μέσα στον ευρωπαϊκό χώρο και δεύτερο, σύμφωνα με τον κ. Φωτόπουλο, «λειτουργώντας θετικά να βοηθήσουμε την Ευρώπη και στο πλαίσιο του διεθνούς νόμου να έχει ουσιαστικές παρεμβάσεις, προστατεύοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα και μη ανεχόμενη άλλο χωρισμένες πρωτεύουσες».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE - Ιστορική αναμέτρηση Τραμπ–Πούτιν: Στο επίκεντρο ο πόλεμος στην Ουκρανία

LIVE - Ιστορική αναμέτρηση Τραμπ–Πούτιν: Στο επίκεντρο ο πόλεμος στην Ουκρανία

Η παγκόσμια κοινότητα στέφει το βλέμμα της στην Αλάσκα, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα βρεθούν τετ-α-τετ σε μια ιστορική συνάντηση κορυφής. Με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία, οι δύο ηγέτες κάθονται στο ίδιο τραπέζι επιδιώκοντας «ένα νέο μομέντουμ» στις σχέσεις Ουάσιγκτον–Μόσχας. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE