ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτίου : Η Τουρκία να επιτρέψει πρόσβαση στα αρχεία του τουρκικού στρατού για τους αγνοουμένους

Φωτίου : Η Τουρκία να επιτρέψει πρόσβαση στα αρχεία του τουρκικού στρατού για τους αγνοουμένους

Ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου είπε ότι «η Τουρκία θα πρέπει επιτέλους να επιτρέψει χωρίς τους οποιουσδήποτε περιορισμούς τις εκταφές στα κατεχόμενα εδάφη και, μαζί, την  πρόσβαση στα αρχεία του τουρκικού στρατού, όπου με βεβαιότητα υπάρχουν στοιχεία για πολλές ακόμα περιπτώσεις αγνοουμένων».


 
Σε χαιρετισμό του το βράδυ της Τετάρτης σε εκδήλωση της Βουλής για το θέμα των αγνοουμένων τον οποίο ανέγνωσε εκ μέρους του ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Αγνοουμένων και Ανθρωπιστικών Θεμάτων Χρύσανθος Χρυσάνθη, ο Επίτροπος Προεδρίας, είπε, επίσης, ότι η Άγκυρα θα πρέπει να δώσει τις απαιτούμενες άλλες πληροφορίες για τη βίαιη μετακίνηση λειψάνων από τους αρχικούς χώρους ταφής σε άλλους που συνεχίζουν να παραμένουν ακόμα άγνωστοι».
 
 Όπως αναφέρει ανακοίνωση,  ο κ. Φωτίου είπε  πως «το μεγάλο ζητούμενο βέβαια είναι να αναλάβει επιτέλους η κατοχική δύναμη, η Τουρκία, όλες τις ευθύνες της που είναι, ασφαλώς, τεράστιες».
 
Σημείωσε ότι «οι πολλαπλές παραβιάσεις στις οποίες ενέχεται δεν περιορίζονται μόνο στα δικαιώματα των αγνοουμένων προσώπων, αλλά επεκτείνεται και στα δικαιώματα των οικογενειών τους, ειδικά εκείνα που αφορούν τη διαιώνιση του φόβου, της αγωνίας, της δυστυχίας και της απώλειας των αγαπημένων τους».
 
Ακόμα και αν πέρασαν 44 χρόνια 846 ι Ελληνοκύπριοι και Ελλαδίτες  αδελφοί μας εξακολουθούν να αγνοούνται, επεσήμανε ο Επίτροπος.
 
Για την εκδήλωση της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο κ. Φωτίου, είπε ότι είναι μια εκδήλωση, «με πολλαπλά μηνύματα, με κυριότερα αυτά της ενδυνάμωσης της αποφασιστικότητας μας να εργαστούμε μέχρι και τη διακρίβωση της τελευταίας περίπτωσης των αγνοουμένων μας»..
 
Καταλήγοντας ο Επίτροπος Προεδρίας διαβεβαίωσε ότι «θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τις προσπάθειες μας μέχρι την τελική επίλυση του μεγάλου ανθρωπιστικού προβλήματος της Κύπρου, ενός προβλήματος  που μας αφορά όλους ανεξαίρετα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top