Συνετρίβη ρωσικό μαχητικό σε άσκηση

Συνετρίβη ρωσικό μαχητικό σε άσκηση

Ένα ρωσικής κατασκευής μαχητικό αεροσκάφος MiG-29 συνετρίβη στη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης στην Αίγυπτο το Σάββατο 3/11, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο την κρατική United Aircraft Corpοration.

Το αεροσκάφος είχε προμηθεύσει η Ρωσία στην Αίγυπτο στο πλαίσιο ενός εμπορικού συμβολαίου το 2018, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Kommersant, η οποία πρόσθεσε πως ο αιγύπτιος πιλότος κατάφερε να χρησιμοποιήσει με ασφάλεια το εκτινασσόμενο κάθισμα.

«Γνωρίζουμε τις τελευταίες πληροφορίες για τη συντριβή ενός MiG-29M που ανήκει στον αιγυπτιακό στρατό. Οι ειδικοί τεχνικοί μας θα μεταβούν σύντομα στην Αίγυπτο προκειμένου να συνδράμουν την έρευνα», ανέφερε η ρωσική αεροπορική εταιρία.

Η εταιρία, που συνενώνει κρατικής ιδιοκτησίας επιχειρήσεις κατασκευής στρατιωτικών και πολιτικών αεροσκαφών, δεν ανέφερε πιθανές αιτίες για τη συντριβή και δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχολιασμό.

Η Ρωσία αναμένεται να παραδώσει 46 μαχητικά MiG-29 στην Αίγυπτο, βάσει μιας συμφωνίας που υπογράφτηκε το 2015, είχε γράψει τότε η εφημερίδα Vedomosti, επικαλούμενη δύο πηγές στην αεροπορική βιομηχανία.


Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: Δεν θα επιτρέψουμε η προκλητικότητα να εκτροχιάσει τις συνομιλίες – Καταδικάζει την κάθοδο Ερντογάν στα κατεχόμενα

Λετυμπιώτης: Δεν θα επιτρέψουμε η προκλητικότητα να εκτροχιάσει τις συνομιλίες – Καταδικάζει την κάθοδο Ερντογάν στα κατεχόμενα

Είμαστε σε εγρήγορση και παρακολουθούμε τις εξελίξεις είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE