ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ: Σε χαμηλό 9ετίας ο αριθμός

 ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ: Σε χαμηλό 9ετίας ο αριθμός

Σε χαμηλό 9ετίας ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων.

Στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων εννέα χρόνων υποχώρησε ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Στατιστική Υπηρεσία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Cystat, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων υποχώρησε τον Οκτώβριο στις 20.447, που αποτελεί το νέο χαμηλότερο σημείο μετά τον Νοέμβριο του 2009.

Σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2017, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων παρουσίασε μείωση 5.589 προσώπων, ή 22,7%, ενώ σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2018 καταγράφεται μείωση 952 προσώπων, που αντιστοιχεί σε μείωση 4,4%.

Ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων είχε κορυφωθεί τον Φεβρουάριο του 2014 στις 53.204 πρόσωπα.

Με βάση τα εποχικά διορθωμένα στοιχεία, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων διαμορφώθηκε 24.922 που αποτελεί το χαμηλότερο σημείο Ιανουάριο του 2011.

Σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2017, τις μεγαλύτερες μειώσεις παρουσίασαν το Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο και Επισκευές Μηχανοκινήτων Οχημάτων όπου παρουσιάστηκε μείωση των εγγεγραμμένων ανέργων κατά 1.122 προσώπων και ακολούθησε η Δημόσια Διοίκηση με μείωση 722 προσώπων και οι Κατασκευτές με μείωση 714 πρόσωπα.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top