ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θρηνεί το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου – «Στη μνήμη της εκλεκτής συναδέλφου» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Θρηνεί το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου – «Στη μνήμη της εκλεκτής συναδέλφου» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Στο πένθος βύθισε την ακαδημαϊκή κοινότητα και την διοίκηση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου η είδηση του θανάτου της αν. Καθηγήτριας Μαίρης Ελευθεριάδου. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιδιωτικού Πανεπιστημίου: «Η Μαίρη Ελευθεριάδου ήταν επίκουρη Καθηγήτρια Μικροβιολογίας, διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών Υγείας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και μετέπειτα  Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών. Σπούδασε Ιατρική Τεχνολογία (BSc.) στο Rutgers University (N.J), Μικροβιολογία Τροφίμων (MSc.) στο Cornell University (N.Y), και (Ph.D) στο πανεπιστήμιο Lincoln (U.K). Εργάστηκε για 22 χρόνια στο Γενικό Χημείο του Κράτους, (Υπουργείο Υγείας)  ως Προϊστάμενη των Εργαστηρίων Μικροβιολογικού Ελέγχου Τροφίμων και Γενετικά Τρο ποποιημένων Οργανισμών, απ’ όπου αφυπηρέτησε πρόωρα τον Οκτώβριο του 2008».
 
«Ασχολήθηκε επαγγελματικά  με θέματα διασφάλισης ποιότητας και διαπίστευσης μικροβιολογικών εργαστηρίων και ήταν τεχνικός εμπειρογνώμονας του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης της Ποιότητας (CYS-CYSAB) για τα διεθνή πρότυπα ISO 17025 και ISO 15189. Διετέλεσε διορισμένο Μέλος του  Συμβουλίου Τροφίμων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα  εστιάζονταν στη Μικροβιολογική ασφάλεια των τροφίμων, στην επιβίωση παθογόνων μικροοργανισμών στο περιβάλλον και στον έλεγχο των λοιμώξεων που σχετίζονται με τη φροντίδα υγείας. Συνεργάστηκε στενά με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας για την προώθηση της υγιεινής των χεριών ανάμεσα στους επαγγελματίες υγείας και στο γενικό πληθυσμό ως βασικό μέτρο πρόληψης της μετάδοσης λοιμώξεων», αναφέρεται επίσης.

Είπε ότι το πανεπιστήμιο αναγνώρισε και αναγνωρίζει τις πολύτιμες υπηρεσίες που πρόσφερε στο Ίδρυμα ως δραστήριο μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητάς του.

«Η Μαίρη Ελευθεριάδου υπήρξε αγαπητή στους συναδέλφους της και τους φοιτητές της, πολύτιμη δασκάλα για όλους. Στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου θα την θυμόμαστε για το ήθος και την εντιμότητά της και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της» καταλήγει η ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Θυμίζουμε ότι η Μαίρη Ελευθεριάδη, άφησε την τελευταία της πνοή την Δευτέρα (12/11) σε ηλικία 55 ετών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top