ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαμπιαούρης: «Αποφασιστικά εργάζεται η κυβέρνηση για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων»

Χαμπιαούρης: «Αποφασιστικά εργάζεται η κυβέρνηση για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων»

Αποφασιστικά εργάζεται η κυβέρνηση για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και του διαλόγου, είπε ο ΥΠΠ.

Η κυβέρνηση εργάζεται αποφασιστικά και επιδιώκει την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και του διαλόγου, προκειμένου να επιτύχουμε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο εθνικό μας πρόβλημα η οποία θα εδράζεται στις Ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και θα διασφαλίζει την ιστορική συνέχεια του λαού μας, το μέλλον των παιδιών μας και των επόμενων γενεών σε συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας ευημερίας και προόδου, ανέφερε στον επιμνημόσυνο λόγο του ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης στο μνημόσυνο των ηρώων των Χολετριών που τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα στα Χολέτρια, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου.

Ενωμένοι είπε και αδιάσπαστοι , θα συνεχίσουμε τον αγώνα με πίστη και αδούλωτο φρόνημα, θα αντέξουμε τη μεγάλη δοκιμασία και δεν θα καμφθούμε, προσθέτοντας πως οι Θεόδωρος Ζήνωνος, Δημοσθένης Περικλέους, Γαλάτεια Ζήνωνος, Αριστόδημος Παζίλιος, Κυριάκος Παπαλαζάρου, Φειδίας Στόκκου, Σωτήρης Παπαλαζάρου, και Ανδρέας Ιακώβου, μας δείχνουν τον δρόμο και όλη η στρατιά των ιερομαρτύρων μας, αναμένει από εμάς , δικαίωση της θυσίας τους.

Ο κ. Χαμπιαούρης σημείωσε πως για αυτή την δικαίωση θα παραμείνουμε άγρυπνοι και ανυπότακτοι στις επάλξεις του υπέρ βωμών και εστιών αγώνα μας, μέχρι την τελική διευθέτηση του εθνικού μας προβλήματος και όταν η σημαία – όπως είπε- της ελευθερίας, για την οποία οι ήρωες της κοινότητας έδωσαν την ζωή τους , θα κυματίζει απ’ άκρη σ’ άκρη στο πολυβασανισμένο μας νησί.

Αναφερόμενος στους ήρωες, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού είπε πως αυτοί ατρόμητοι και αλύγιστοι αντιμετώπισαν με θάρρος και σθένος τους εχθρούς  και δεν υστέρησαν σε ανδρεία από τους προγόνους μας, ούτε πρόδωσαν τις ιερές μας παρακαταθήκες, βροντοφώναξαν μολών λαβέ σ’ αυτούς που θέλησαν να υποτάξουν την πατρίδα μας και θυσίασαν την ζωή τους για τη λευτεριά και τη δικαίωση αυτού του τόπου. 

Πρόσθεσε μάλιστα. πως η Πολιτεία και ο Κυπριακός Ελληνισμός θα θυμάται πάντοτε τους ήρωες της κοινότητας των Χολετριών που έχυσαν το αίμα τους υπερασπιζόμενοι την ελευθερία.

Μετά το πέρας του μνημοσύνου ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top