ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Τριψήφιος ο αριθμός μαρτύρων - Μεγάλη προσέλευση μετά τις απανωτές ανατροπές

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Τριψήφιος ο αριθμός μαρτύρων - Μεγάλη προσέλευση μετά τις απανωτές ανατροπές

Στην δικάσιμο της Δευτέρας (19/11) για το στυγερό φονικό Στροβόλου, με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και την Ντίνα Σεργίου, που διαπράχθηκε στις 18 Απριλίου 2018, τέθηκαν προβληματισμοί για την αίθουσα που διεξάγονται οι ακροάσεις και τον περιορισμένο αριθμό θέσεων. 

Της Γεωργίας Παππούτα

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των μαρτύρων φθάνει μέχρι στιγμής στους 111, ενώ σε κάθε δικάσιμο η αίθουσα στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας είναι κατάμεστη. 

Αποτέλεσμα αυτού η Κατηγορούσα Αρχή και οι συνήγοροι υπεράσπισης να αιτηθούν στον δικαστή όπως οι δίκες διεξάγονται σε μεγαλύτερη αίθουσα του Κακουργιοδικείου, κυρίως για την διευκόλυνση εξέτασης μαρτύρων. 

Κατηγορούμενοι είναι ο 33χρονος, Λοΐζος Τζιωνής, ο 23 ετών ετεροθαλής αδελφός του, Λευτέρης Σολωμού, η 21 ετών πρώην σύντροφος του Τζιωνή, Σάρα Σιάμς και ο 22χρονος, Μάριος Χατζηξενοφώντος.

Το παρών τους στην αίθουσα σε κάθε δικάσιμο για το διπλό φονικό δίνουν συγγενείς και φίλοι, τόσο των κατηγορουμένων όσο και των θυμάτων, όπως επίσης δημοσιογράφοι και δικηγόροι.

Εύλογη θεωρείται η τόσο μεγάλη προσέλευση του κοινού, εφόσον πρόκειται για μια πρωτοφανή υπόθεση που είχε συγκλονίσει το Παγκύπριο. Οι εξελίξεις και κυρίως οι ανατροπές που γίνονται σε κάθε δικάσιμο, δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αλλά και ερωτηματικά για το τι έγινε τελικά τον περασμένο Απρίλιο.

Μάλιστα, η μεγάλη ανατροπή έγινε στην περασμένη ακρόαση, Δευτέρα (5/11), από τον βασικό κατηγορούμενο Λοϊζο Τζιωνή, ο οποίος άλλαξε την ομολογία του και είπε «όχι» σε όλες τις κατηγορίες, που του απαγγέλθηκαν. 

Τελευταία εξέλιξη στη δικάσιμο που διεξάχθηκε την Δευτέρα (19/11), αναμενόταν η κατάθεση παραδεκτών γεγονότων, ωστόσο ο δικηγόρος της Σάρας Σιάμς, Σωτήρης Αργυρού, έθεσε αγόρευση για ελαττωματικότητα στο κατηγορητήριο και ζήτησε από την Κατηγορούσα Αρχή να συγκεκριμενοποιήσει τις κατηγορίες που αφορούν την πελάτισσά του σύμφωνα με το μαρτυρικό υλικό. 

Αυτό όπως τόνισε και ο δικαστής θα επηρεάσει και θα καθυστερήσει την υπόθεση, εφόσον την Τετάρτη (21/11) θα γινόταν η έναρξη εξέτασης μαρτύρων και αντ' αυτού η Κατηγορούσα Αχρή θα εστιάσει στο θέμα της "ελλατωματικότητας" και την αγόρευση των αιτημάτων του κ.Αργυρού. 
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top