ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Εκχύλισμα από αίμα μοσχαριού στα χέρια των Αρχών -Η σχέση της ουσίας με τον ντοπέ Άρμστρονγκ

ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Εκχύλισμα από αίμα μοσχαριού στα χέρια των Αρχών -Η σχέση της ουσίας με τον ντοπέ Άρμστρονγκ

Φαρμακευτικό σκεύασμα, φαίνεται να χορηγήθηκε στους τρεις Κύπριους ποδοσφαιριστές, που αναγκάστηκαν να σταματήσουν την ποδοσφαιρική τους καριέρα, λόγω προβλημάτων υγείας.

Πρόκειται για το Actovegin, φιλτραρισμένο εκχύλισμα από αίμα μοσχαριού, το οποίο χρησιμοποιείται παράνομα και από αθλητές αφού βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση γλυκόζης και οξυγόνου από τους μυϊκούς ιστούς, κάτι που ενδεχόμενως ενισχύει την αντοχή και την αποδοτικότητα.

Ένας εκ των ποδοσφαιριστών που έδωσε κατάθεση στην Αστυνομία για την εν λόγω υπόθεση, φέρεται να είπε ότι ο Κύπριος βιοχημικός χορηγούσε σε ποδοσφαιριστές το Actovegin. 

Το ίδιο σκεύασμα έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό μέσα από την υπόθεση Λανς Άρμστρονγκ, του Αμερικανού ποδηλάτη, ο οποίος αναδείχθηκε επτά διαδοχικές φορές νικητής του γύρου Γαλλίας, από το 1999 εως το 2005.

Το 2012 μετά την αποκάλυψη για χρήση αναβολικών, η Διεθνής Ομοσπονδία Ποδηλασίας επέβαλε τιμωρία ισόβιου αποκλεισμού στον Άρμστρονγ και αφαίρεση όλων του των τίτλων, με τον ίδιο τον αθλητή να προβαίνει σε δημόσια παραδοχή τρεις μήνες νωρίτερα.

Πάντως το φάρμακο ως σκεύασμα δεν είναι παράνομο, όταν αυτό χορηγηθεί από ιατρό, ενώ από μόνο του δεν θεωρείται ως ουσία ντόπινγκ αλλά σε συνδυασμό με άλλες ουσίες μπορεί να παρουσιάσει σοβαρές παρενέργειες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top