ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

BPW MEDITERRANEAN SYMPOSIUM 2018 NICOSIA, CYPRUS

BPW MEDITERRANEAN SYMPOSIUM 2018 NICOSIA, CYPRUS

Το πρώτο Μεσογειακό Συμπόσιο για την ανάδειξη και στήριξη της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας  από την ΚΟΓΕΕ.

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το πρώτο Μεσογειακό Συμπόσιο που είχε τίτλο BPW MEDITERRANEAN SYMPOSIUM 2018 NICOSIA, CYPRUS από την Κυπριακή Ομοσπονδία Γυναικών Επιχειρηματιών  Επαγγελματιών ΚΟΓΕΕ  (BPW Cyprus)  με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, στις 24 Νοεμβρίου 2018 στα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας Κύπρου.


Η πρωτοβουλία, που είχε αντικείμενο την ανάδειξη της Γυναικείας  Επιχειρηματικότητας, προσέλκυσε το ενδιαφέρον μεγάλης μερίδας του γυναικείου επιχειρηματικού κόσμου και συγκέντρωσε εκπροσώπους της BPW από χώρες της Μεσογείου όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία, ο Λίβανος, η Αίγυπτος, το Ισραήλ και η Μάλτα. Οι ομιλίες είχαν ως αντικείμενο την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων, την ανάδειξη μεθόδων ενίσχυσης και ενδυνάμωσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας και εργασίας καθώς και αποτελεσματικών τρόπων συνεργασίας μεταξύ των χωρών. Παράλληλα, καθορίστηκαν ρεαλιστικοί στόχοι που μπορούν να βοηθήσουν στην περεταίρω διεύρυνση των σχέσεων των γυναικών επιχειρηματιών της Μεσογείου.


Ανάμεσα στα θέματα που επικεντρώθηκε το συμπόσιο ήταν και αυτά σχετικά με την προώθηση της μόρφωσης, εκπαίδευσης και επαγγελματικής ανάπτυξης των γυναικών, την ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων, καθώς επίσης και σχετικά με το νομικό πλαίσιο περιφερειακών συνεργασιών, πρόσβαση σε οικονομική στήριξη, branding και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 


Οι συμμετέχοντες στο συμπόσιο είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες και καλές πρακτικές, να κάνουν την αρχή για μελλοντικές συνεργασίες, να εμπλουτίσουν τις γνώσεων τους και να δικτυωθούν μέσω της ανάπτυξης διαπροσωπικών σχέσεων, εκμεταλλευόμενοι τις απεριόριστες δυνατότητες που τους δίνει η παρουσία της BPW σε πάνω από 90 χώρες.


Ανάμεσα στους διακεκριμένους ομιλητές και τους προσκεκλημένους ήταν, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της BPW International Dr. Amany Asfour, οι δύο αντιπροέδροι, Susan Jones από Αυστραλία και Catherine Bosshart από Ελβετία ως και άλλα μέλη της Γραμματείας της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Συντονιστικής Επιτροπής. Εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας απηύθυνε χαιρετισμό η Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Νατάσα Πηλείδου.


Στόχος του Συμποσίου ήταν η διαρκής και αποτελεσματική δραστηριοποίηση των γυναικών της Μεσογείου, μέσα από τη χάραξη ενός οδικού χάρτη κοινής πορείας και κτίζοντας πάνω στις στερεές βάσεις της Διεθνούς Οργάνωσης BPW.
 
 
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top