ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: 321 περιστατικά βίας κατά γυναικών σε 22 μήνες

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: 321 περιστατικά βίας κατά γυναικών σε 22 μήνες

Ο τουρκοκυπριακός Τύπος δημοσιεύει την Τετάρτη 28/11 στατιστικά στοιχεία σχετικά με περιστατικά βίας κατά των γυναικών στα κατεχόμενα και την ανησυχία που προκαλεί η αύξηση των φαινομένων αυτών.

Με τίτλο «321 περιστατικά βίας σε 22 μήνες» η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις» αναφέρει στατιστικά από τις «υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας» σύμφωνα με τα οποία εντός 22 μηνών συνολικά 321 γυναίκες κατάγγειλαν κακοποίηση τους από τον σύζυγο ή σύντροφο τους κατά την περίοδο Ιανουαρίου 2017- Οκτωβρίου 2018.

Σύμφωνα με τα στατιστικά, κατά το 2017 συνολικά 116 γυναίκες είχαν καταγγείλει τέτοια περιστατικά, ενώ τον Ιανουάριο – Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, 205 γυναίκες προέβησαν σε καταγγελία για άσκηση βίας εναντίον τους.

Κατά τα τελευταία 10 χρόνια συνολικά 19 γυναίκες έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα βίας.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα πραγματοποιεί σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν - Στην ατζέντα τα εγκαίνια του νέου «προεδρικού»

Παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα πραγματοποιεί σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν - Στην ατζέντα τα εγκαίνια του νέου «προεδρικού»

Παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερτογάν.

BEST OF TOTHEMAONLINE