ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδράσεις εναντίον Τσαβούσογλου και Ακιντζί στα κατεχόμενα για το Κυπριακό

Αντιδράσεις εναντίον Τσαβούσογλου και Ακιντζί στα κατεχόμενα για το Κυπριακό

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, παρακάμπτει τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί που εκπροσωπεί την τουρκοκυπριακή κοινότητα στις κυπριακές συνομιλίες, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της συντεχνίας των Τ/κ δασκάλων Εμέλ Τελ.

 

 
Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Τελ σημείωσε πως ενώ στο παρελθόν οι Τούρκοι επίσημοι χρησιμοποιούσαν τη φράση «η γη της Κύπρου είναι σημαντική για μας» τώρα λένε «οι φυσικοί πόροι της Κύπρου είναι σημαντικοί για μας». Κατηγόρησε την Τουρκία ότι παίζει με τον χρόνο και θέλει να κυριαρχήσει σε ολόκληρο το νησί.
 
«Οι αξιωματούχοι της Τουρκίας συμφώνησαν με την ε/κ ηγεσία για το παιχνίδι με το χρόνο και η πλευρά, η οποία είναι ο ηττημένος σε αυτό το παιχνίδι, είναι η τ/κ κοινότητα», πρόσθεσε ο κ. Τελ, λέγοντας ότι είναι ευθύνη του Μουσταφά Ακιντζί να χαλάσει αυτό το παιχνίδι.
 
Από την άλλη ο Πρόεδρος του κόμματος Αναγέννησης, Ερχάν Αρικλί κατηγόρησε τον Τ/κ ηγέτη γιατί ενώ οι Ε/κ έχουν απομακρυνθεί από τις παραμέτρους του ΟΗΕ ο Μουσταφά Ακιντζί επιμένει ότι δεν θα ήταν σωστό για τους Τ/κ να βγουν εκτός αυτών των παραμέτρων.
 
Σε γραπτή του δήλωση υποστήριξε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει απομακρυνθεί από τις παραμέτρους του ΟΗΕ με το να μην αποδέχεται την πολιτική ισότητα των Τ/κ, την αποτελεσματική συμμετοχή τους στα ομοσπονδιακά όργανα και να μην κάνει αναφορά στην εκ περιτροπής προεδρία.
 
Παρά τις τελευταίες δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ ότι οι Ε/κ θα πρέπει να επιλέξουν τί είδους λύση θέλουν, συνέχισε ο κ. Αρικλί, ο Μουσταφά Ακιντζί επιμένει να μην δέχεται τον όρο νέες ιδέες και να επιμένει να συζητήσει μόνο την ομοσπονδιακή λύση. Ο κ. Ακιντζί θα πρέπει να καταλάβει τον κ. Τσαβούσογλου και να αναπτύξει διάλογο μαζί του (με τον κ. Τσαβούσογλου) γιατί εκείνος είναι ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας και «αυτόν τον δρόμο μπορούμε να τον περπατήσουμε μόνο μαζί με την Τουρκία», κατέληξε ο πρόεδρος του κόμματος Αναγέννησης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top