ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Από το κλάμα του Λευτέρη στα χαμόγελα του Τζιωνή - «Ανθρώπινη η συμπεριφορά μου στον Λοΐζο»

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Από το κλάμα του Λευτέρη στα χαμόγελα του Τζιωνή  - «Ανθρώπινη η συμπεριφορά μου στον Λοΐζο»

Μετά την μικρή διακοπή που ακολούθησε λόγω του ξεσπάσματος του ετεροθαλή αδελφού του Λοΐζου Τζιωνή, επανήρχισε η δικαστική διαδικασία για το διπλό φονικό του Στροβόλου.

Της Γεωργίας Παππούτα

«Να γίνεται πιο κόσμια η διαδικασία» ανάφερε ο δικαστής, μόλις επανάρχισε η δικάσιμος  με τον Λευτέρη Σολωμού να απολογείται για το ξέσπασμά του.

Ο Λοχίας Σάββας Σιαμούτης, συνέχισε να καταθέτει ενώπιον δικαστηρίου. «Όταν φύγαμε από το σπίτι (σ.σ. Αγλαντζιά) ο Τζιωνής ήταν ανήσυχος πήγαμε στον σταθμό... Παραγγείλαμε σουβλάκια και πλήρωσα εγώ και ο Τζιωνης μου είπε ‘καλά εννά τα πληρώσεις εσύ; Εν έσιεις κοπελλούθκια;’». Ο ανακρίτης σύμφωνα με τα όσα είπε στη δικαστική αίθουσα, του απάντησε: «Εννά μου τα επιστρέψει ο Θεός».

Μάλιστα, όπως ανάφερε ο κ. Σιαμούτης, ο Τζιωνής ζήτησε να προστατευθεί ο ετεροθαλής αδελφός του, Λευτέρης Σολωμού: «Όπως μου εσυμπεριφέρτηκες εμένα εννά συμπεριφερτείς τζιαί στον Λευτέρη, εν καλό μωρό, ετράβησε πολλά».

Όταν ανάφερε αυτά ενώπιον δικαστηρίου ο κ. Σιαμούτης, ο Λευτέρης Σολωμού κοιτάζοντάς τον, συνέχισε να κλαίει, ενώ σιγοψιθύριζε και με τον Μάριο Χατζηξενοφώντος.      

Η Κατηγορούσα Αρχή, ρώτησε τον μάρτυρα κατά πόσον ο Τζιωνής έδειχνε να έχει στέρηση από ουσίες, με τον δικηγόρο του να φέρει ένσταση, αλλά ο δικαστής να επιτρέπει στον κ. Σιαμούτη να απαντήσει.

«Μας ανάφερε πως ήταν περιστασιακός χρήστης χασίς, ότι έκανε χρήση μερικές φορές για να ξεχάσει», είπε ο μάρτυρας.

«Ο Τζιωνής ήταν αρκετά καθαρός άνθρωπος, συγυρισμένος, επιμελημένος» συνέχισε να λέει ο μάρτυρας ενώ αναφέρθηκε και στην διάγνωση του ψυχίατρου που τον εξέτασε: «Δεν ήταν εξαρτημένος, δεν χρειάστηκε ποτέ ιατρική φροντίδα. Ο ψυχίατρος δεν ανάφερε ότι ήταν εξαρτημένος».

Ο κ. Σιαμούτης είπε: «Με τον Λοΐζο κάναμε αρκετά αστεία… Θυμάμαι χαρακτηριστικά κάποια ακροβατικά». Αναφερόταν στην αναπαράσταση που έκανε ο Τζιωνής για να δείξει στους ανακριτές πώς μπήκε στο σπίτι του άτυχου ζεύγους από το παράθυρο.

Σε αυτή την αναφορά του μάρτυρα, ο Τζιωνής χαμογέλασε στην αίθουσα, ενώ ο μάρτυρας είπε ότι υπάρχει και βίντεο με τα ακροβατικά του 33χρονου, για το οποίο έδωσε και την συγκατάθεσή του.

«Η συμπεριφορά μου απέναντί του ήταν ανθρώπινη, νομίζω αντιλαμβάνεται και ο ίδιος» υποστήριξε ο κ. Σιαμούτης και σημείωσε: «Τώρα σε αυτή την αίθουσα, ο Τζιωνής με βλέπει στα μάτια και αντιλαμβάνομαι ότι συμφωνεί με τα λεγόμενά μου».

Σημείωσε ακόμα: «Με την συμπεριφορά μου προς τον Τζιωνή έτυχα και σχολιασμού για υποτιθέμενη προστατευτικότατα».

Ο δικηγόρος του 33χρονου, ζήτησε χρόνο από το δικαστήριο για την αντεξέταση του μάρτυρα, λόγω του ότι «είναι μεγάλη η μαρτυρία του», όπως είπε.

Το δικαστήριο όρισε την αντεξέταση του μάρτυρα από τον δικηγόρο του Λοΐζου Τζιωνή για την Δευτέρα (3/12).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top