ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Αναστατωμένος κι έντονος ο ανακριτής -'Δεν επιτρέπω να αφήνονται υπονοούμενα'

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Αναστατωμένος κι έντονος ο ανακριτής -'Δεν επιτρέπω να αφήνονται υπονοούμενα'

Ο πρώτος μάρτυρας για την δίκη εντός δίκης για το διπλό φονικό Στροβόλου, με θύματα τους Γιώργο Χατζηγεωργίου και την σύζυγο του Ντίνα Σεργίου, κλήθηκε να απαντήσει κατά πόσο υπήρξε πίεση στον Λοΐζο Τζιωνή (τον πρώτο κατηγορούμενο για το φονικό).  

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος του Λοΐζου Τζιωνή στην προηγούμενη δικάσιμο (28/11), είχε φέρει ένσταση για καταθέσεις του Τζιωνή, οι οποίες όπως ισχυρίστηκε υπογράφτηκαν παρά την θέληση του, καταπιέστηκε από αστυνομικούς και του υποβλήθηκε ψυχολογική πίεση, για να καταθέσει και να βάλει υπογραφές σε ενοχοποιητικές δηλώσεις εναντίον του.  

Ο ανακριτής Σάββας Σιαμούτης στην μαρτυρία του φανερά αναστατωμένος ψήλωσε τον τόνο της φωνής του απαντώντας με ερώτηση. “Τα λόγια ότι ήταν χωρίς την συγκατάθεση του είναι του Τζιωνή ή του συνηγόρου του;” διερωτήθηκε ο ανακριτής και συνέχισε, “είμαι σίγουρος ότι δεν είναι του Τζιωνή, είναι δημιούργημα φαντασίας”. 

Ο δικηγόρος του Τζιωνή  διέκοψε τον μάρτυρα λέγοντας ότι του κάνει προσωπική επίθεση, ενώ ο δικαστής ανέφερε πως είναι στα πλαίσια της μαρτυρίας του.

Ο κ Σιαμούτης στην προσπάθεια του να στηρίξει τη θέση του ότι η καταθέσεις και οι μαρτυρίες του Τζιωνή δόθηκαν άνευ πίεσης, ανέφερε πως τόσο σωστή ήταν η συμπεριφορά του απέναντι στον Τζιωνή, που τον 'κατηγόρησαν' ότι ήταν προστατευτικός απέναντι του. "Γι’ αυτό δεν επιτρέπω να αφήνονται υπονοούμενα" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σιαμούτης. Και πρόσθεσε: "Η συμπεριφορά μου απέναντι του ήταν ανθρώπινη, νομίζω το αντιλαμβάνεται και ο ίδιος. Τώρα σε αυτή την αίθουσα ο Τζιωνής με βλέπει στα μάτια και αντιλαμβάνομαι ότι συμφωνεί στα λεγόμενα μου”.  

Στην μαρτυρία του ο κ.Σιαμούτης τόνιζε το πόσο κοντά είχαν έρθει με τον Τζιωνή, λέγοντας πως ήταν συνεχώς μαζί του ακόμη και στα τσιγάρα που έκανε ο Τζιωνής: “Συζητούσαμε και κάναμε αστεία”. Ακόμη και ακροβατικά με κατακόρυφο και σπαγκάτο έκανε μπροστά στον ανακριτή ο Τζιωνής, που όπως ανέφερε στην μαρτυρία του τον βιντεοσκοπούσε με την άδεια του όταν τα έκανε.  

Να σημειώσουμε πως κατηγορούμενοι στην υπόθεση του διπλού φονικού είναι ο 33χρονος Λοΐζος Τζιωνής, η 22χρονη συμβία του Σάρα Σιαμς, ο 23χρονος ετεροθαλής αδελφός του, Λευτέρης Σολωμού και ο 22χρονος Μάριος Χατζηξενοφώντος. 

Η δικάσιμος της Παρασκευής (30/11) διακόπηκε μετά από αίτημα του δικηγόρου του Λοΐζου Τζιωνή να του δοθεί χρόνος για αντεξέταση του πρώτου μάρτυρα για την δίκη εντος δικής.  

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top