ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Ανατριχιαστικές περιγραφές για το μαχαίρι και κλάματα συγγενών -Γιατί είχε τρύπα το φονικό όπλο

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Ανατριχιαστικές περιγραφές για το μαχαίρι και κλάματα συγγενών -Γιατί είχε τρύπα το φονικό όπλο

Οι αναφορές του Λοχία της Αστυνομίας Σάββα Σιαμούτη στην δικαστική αίθουσα την Παρασκευή (28/11), άφησαν άναυδους όσους παρακολουθούσαν τη διαδικασία. 

Της Γεωργίας Παππούτα

Από την δικάσιμο για το διπλό φονικό Στροβόλου, με θύματα τους Γιώργο Χατζηγεωργίου και την σύζυγο του Ντίνα Σεργίου, δεν έλειπαν οι εντάσεις και οι συναισθηματισμοί. Ο κ.Σιαμούτης που κατέθετε την μαρτυρία του, ήταν τόσο περιγραφικός που συγγενείς των θυμάτων δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τα δάκρυα τους.   

Όπως ανέφερε ο Κ.Σιαμούτης, ο Λοΐζος Τζιωνής (ο πρώτος κατηγορούμενος για το φονικό), έδειξε την προθυμία να υποδείξει στους ανακριτές που βρίσκονταν το μαχαίρι και τα ρούχα που φορούσε την μέρα του φονικού. Έτσι και έγινε, μετέβησαν στο σπίτι του πατέρα του Λοΐζου Τζιωνή και εκεί βρήκαν το μαχαίρι κρυμμένο σε ένα φοινικόδεντρο και τα ρούχα του κ.α. τεκμήρια σε έναν ξυλόφουρνο.

Την ώρα της μαρτυρίας του ο κ. Σιαμούτης έδειχνε αναστατωμένος και είπε: “Η θέα του μαχαιριού με ανατρίχιασε, ήταν ένα δίκοπο μαχαίρι, περίπου 30 πόντους, όσο μια ρίγα”. 

Όπως ανέφερε ο ανακριτής, ο αστυνομικός που πήρε το μαχαίρι του είπε πως είναι αυτό που περιέγραψε ο Κωνσταντίνος (15χρονος γιος των θυμάτων).  

Συνέχισε λέγοντας ότι το μαχαίρι είχε μια τρύπα (στην λεπίδα), με τον δικηγόρο του Τζιωνή να τον διακόπτει και να λέει πως ξεφεύγει από το πλαίσιο. Μετά από σύντομη συζήτηση Κατηγορούσας Αρχής και δικαστή, ο μάρτυρας συνέχισε να καταθέτει.  

Θέλοντας να περιγράψει λεπτομερώς το συγκεκριμένο μαχαίρι ο κ.Σιαμούτης ανέφερε πως η τρύπα έχει κάποιο σκοπό. Εξήγησε πως όταν το μαχαίρι αυτό καρφωθεί σε ένα σώμα και περιστραφεί, εισχωρεί αέρας με αποτέλεσμα να εκρήγνυται ο πνεύμονας και να υπάρξει πολύ σοβαρό τραύμα έως και θάνατος.

Εκείνη την στιγμή συγγενείς των θυμάτων δεν άντεξαν στο άκουσμα αυτής της περιγραφής και ξέσπασαν σε κλάματα. Μάλιστα, κατά την διάρκεια μικρής διακοπής σχολίαζαν το συγκεκριμένο θέμα.  

Η δικάσιμος της Παρασκευής (30/11) διακόπηκε μετά από αίτημα του δικηγόρου του Λοΐζου Τζιωνή να του δοθεί χρόνος για αντεξέταση του πρώτου μάρτυρα για την δίκη εντος δικής.   

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top