ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Γκόμες και τα… δοκάρια έφεραν το ΔΙΠΛΟ – Φωνές για το πέναλτι!

Ο Γκόμες και τα… δοκάρια έφεραν το ΔΙΠΛΟ – Φωνές για το πέναλτι!

Με ένα γκολ σε κάθε… ημίχρονο, ο Ζόρντι Γκόμες οδήγησε την… νωχελική Ομόνοια στη νίκη με 0-2 κόντρα στην Αλκή, η οποία πάλεψε το παιχνίδι, είχε ευκαιρίες όμως βρήκε απέναντι της τον εξαιρετικό Παναγή και τα… δύο δοκάρια (σε σουτ του Σπόλιαριτς)! Διαμαρτυρίες για το πέναλτι που κέρδισε η Ομόνοια στο 76′.

Α’ Ημίχρονο

Χωρίς τη μεγάλη φάση κύλησαν τα πρώτα λεπτά του αγώνα με τις δύο ομάδες να μην ρισκάρουν.

Η πρώτη καλή φάση ήρθε στο 13ο λεπτό, με τον Μαρτίνο Χριστοφή να κάνει ένα σουτ και τον Βύντρα να απομακρύνει σωτήρια ενώ στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Σπόλιαριτς σταμάτησε και πάλι στον Βύντρα!

Η Αλκή συνέχισε να είναι πιο απειλητική και απείλησε ξανά με κεφαλιά του Φλόρες στο 15′, η οποία αποκρούστηκε από τον Λόρα ενώ ένα σουτ του Σπόλιαριτς στο 22′ δεν βρήκε στόχο.

Στο 29ο λεπτό όμως, η Ομόνοια κατάφερε να ανοίξει το σκορ μετά από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ζόρντι Γκόμες, ο οποίος νίκησε τον Πάρντο και έβαλε το τριφύλλι μπροστά!

Στη συνέχεια οι δύο ομάδες πραγματοποίησαν τρεις αναγκαστικές αλλαγές μέχρι το 38′ (δύο η Ομόνοια με Αντόνια, Μανρίκε να αποχωρούν και μια η Αλκή με τον Τραιτσέφκσι να φεύγει εκτός).

Στο 42ο λεπτό, η Αλκή έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Κάρλος να αδειάζει τον Πρτσε όμως στο τετ-α-τετ ο Παναγή πραγματοποίησε τεράστια επέμβαση και κράτησε το 0-1 μέχρι το ημίχρονο.

Β’ Ημίχρονο

Στην επανάληψη η Ομόνοια συνέχισε να είναι νωχελική και η Αλκή απείλησε πρώτα με σουτ του Μπελαμειρί στο 50ο λεπτό που απέκρουσε ο Παναγή και πέντε λεπτά αργότερα μετά από λάθος στην άμυνας του τριφυλλιού ο Σταύρου έκανε το σουτ με την μπάλα να σταματά στο Βύντρα.

Στη συνέχεια μέσα σε ένα δίλεπτο (56′-57′) η Ομόνοια απείλησε δις με κεφαλιά του Ντάρμπισαιαρ και ένα μακρινό σουτ του Σοάρες όμως ο Πάρντο έκανε δύο φοβερές αποκρούσεις κρατώντας την Ομόνοια μακριά από δεύτερο γκολ.

Ο Αναστασίου άλλαξε και σχηματισμό μετά την αλλαγή του Τζαίλσον ρίχνοντας τον Λόε στον αγώνα και το γύρισε σε 4-4-2 με Ραμίρες-Ματ μπροστά και Γκόμες-Σοάρες σε ρόλο ακραίων χαφ.

Στο 62ο λεπτό ο Ντάρμπισαιαρ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0-2 αφού αστόχησε από καλή θέση ενώ στο 64′ ο Σπόλιαριτς μόνος μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Η Ομόνοια έγινε πιο απειλητική μετά τις αλλαγές όμως τα σουτ των Λόρα και Γκόμες μέσα από τηνμ πριοχή δεν βρήκαν στόχο ενώ ο Σπόλιαριτς βρήκε και δεύτερο δοκάρι μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 75ο λεπτό!

Ένα λεπτό μετά, η Ομόνοια κέρδισε πέναλτι καθώς ο ρεφ έδειξε την άσπρη βούλα θεωρώντας πως ο Χαραλάμπους έκανε χέρι σε μια φάση που ο τηλεοπτικός φακός δεν τον δικαίωσε. Ο Γκόμες εκτέλεσε εύστοχα και στο 79′ έκανε το 0-2 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Ντάρμπισαιαρ απείλησε στο 83′ με δυνατό σουτ όμως ο Πάρντο απέκρουσε δύσκολα και εν τέλει η Ομόνοια απέδρασε από το «Αμμόχωστος» με το τρίποντο της νίκης ενώ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το πέναλτι που κέρδισε η Ομόνοια.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

Αλκή: Πάρντο, Σταύρου (Ηλία 67′), Γκαντάτσια, Ιβάν Κάρλος, Μπελαμεϊρί ( 90+1′), Σπόλιαριτς, Χριστοφή, Τραϊτσέφσκι (Χαραλάμπους 37′), Κυπριανού, Φλόρες, Σταρόκιν

Ομόνοια: Παναγή, Μανρίκε (Ίσμα 37′), Άλεξ Σοάρες, Τζαίλσον (Λοέ 57′),Τζαρσίνιο (Ντάρμπισαιρ 33′), Λόρα, Γκόμεθ, Ραμίρες, Βύντρα, Κούσουλος, Πρετσέ

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top