Όταν η Κύπρος γέμισε με «βασιλικούς» ευκάλυπτους για «καλύτερη υγιεινή»

Όταν η Κύπρος γέμισε με «βασιλικούς» ευκάλυπτους για «καλύτερη υγιεινή»

Το 1878 η προσοχή του Υπουργείου Εσωτερικών της Αγγλίας ήταν στραμμένη στη φύτευση Eucalyptus Globulus. Ο Joseph Hooker, διευθυντής των Βασιλικών Βοτανικών Κήπων, πρότεινε στην κυπριακή αποικιακή Κυβέρνηση να προχωρήσει στην πρόσληψη ενός καταξιωμένου μελετητή για τον εν λόγω ζήτημα. Έτσι, ο Ύπατος Αρμοστής προσέλαβε τον A. E. Wild, δασονόμο της Ινδικής Δασικής Υπηρεσίας, ο οποίος παρέμεινε στην Κύπρο για τρεις μήνες (χειμώνας 1878-1879).

Μεταξύ 1878 και 1879 εισήχθησαν από τον Διοικητή F. A. Weld σπόροι ευκαλύπτου από την Τασμανία και άλλες ποικιλίες από τους Βασιλικούς Κήπους της Αγγλίας. Φυτεύτηκαν 3000 ευκάλυπτοι στη Λάρνακα και άλλοι στη Λευκωσία, ενώ παράλληλα δημιουργήθηκαν φυτώρια σε Λευκωσία και Αμμόχωστο... Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τράμπ - «Πολύ δύσκολο» να ζητήσω από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις - Η συνάντηση Ιράν με Ευρωπαϊους

Τράμπ - «Πολύ δύσκολο» να ζητήσω από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις - Η συνάντηση Ιράν με Ευρωπαϊους

Ισραήλ και Ιράν συνεχίζουν να ανταλλάσσουν επιθέσεις στην όγδοη μέρα της σύγκρουσής τους, με το ενδεχόμενο αμερικανικής εμπλοκής να μην έχει απομακρυνθεί.Ο Ιρανός ΥΠΕΞ συναντήθηκε στη Γενεύη με τους ομολόγους του, της Βρετανίας της Γαλλίας και της Γερμανίας και την κορυφαία διπλωμάτη της ΕΕ. Οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ δήλωσαν ότι θέλουν να δουν τις συζητήσεις να συνεχίζονται και ανάμεσα σε Ιράν και ΗΠΑ. Η Τεχεράνη ζητά να σταματήσει πρώτα η επιθετικότητα του Ισραήλ.Ο Τραμπ δήλωσε, ανάμεσα σε άλλα, ότι «είναι δύσκολο να πούμε στο Ισραήλ να σταματήσει τις αεροπορικές επιθέσεις ενώ κερδίζει». Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE